Markasommer

Oppdag Marka i sommer! Nærtur, langtur, telttur, kanotur, sykkeltur. Mulighetene tar aldri slutt.

Tekst: Trine Rom Giving Foto: Magnus Nyløkken

Published 5/14/2020

Last ned iMarka-appen

Skal du ut på tur, anbefaler vi deg å laste ned iMarka-appen til telefonen din. Da vet du alltid hvor i Marka du er, du kan laste ned offline kart, lese om området du er i og finne veien til nærmeste serveringssted.

App Store
Google Play

Marka er åpen hele sommeren. Bruk ferien til å prøve nye aktiviteter og nye turer. Vi gir deg tipsene til en spennende ferie i et av Norges mest populær turområder.    

Bli bedre kjent

Oslomarka består at mange ulike områder, og omfatter Kjekstadmarka, Vestmarka, Krokskogen, Bærumsmarka, Nordmarka, Romeriksåsene, Lillomarka, Gjelleråsen, Østmarka og Sørmarka. 

Skiforeningens nedslagsfelt, med lokallag, føremelding, skilting og annen tilrettelegging er enda større, og strekker seg helt til Gjøvik i nord.

Her kan du bli bedre kjent med de ulike områdene i Marka.  

Vi har også beskrevet mange tusen steder innenfor de ulike markaområdene. 

gutt og dame ved vann.

BJØRNSJØEN: Rundt Bjørnsjøen i Nordmarka finnes det mange fine teltplasser og mange legger kanoturen til dette vannet. På Kikutstua kan du leie kano. 

En natt ute

Marka byr på mange varierte og idylliske overnattingsmuligheter, enten du foretrekker telt, hengekøye eller sovepose og liggeunderlag rett på bakken.

Du finner teltplasser som ligger i kort avstand fra en parkeringsplass eller kollektivpunkt, eller du kan trekke langt inn i Marka på en tur som varer i mange dager. 

Her har vi samlet noen av våre favoritt-teltplasser. 

Har du lyst til å hive deg på hengekøye-trenden? Da får du noen tips her. 

En natt inne

Skiforeningens Kikutstua holder åpent for overnatting fra onsdag til søndag i juni, juli og august.

Book overnatting på Kikutstua.

Planlegg turen til Kikutstua her.

På Kikutstua kan du også leie kano.

Markas beste badevann

Lite er bedre enn en avkjølende dukkert på en varm markadag. Det er ingen grunn til å ligge som sild i tønne på strendene langs fjorden denne sommeren. I Marka venter tusenvis av vann og tjern som innbyr til en forfriskende dukkert. Hvorfor ikke legge sykkelturen innom et badevann rett ved der du bor? Eller hva med å legge overnattingsturen til et av de større vannene i Marka som det er fint å bade i? Mange av vannene i Marka har svaberg som du kan ha helt for deg selv.

Se vår oversikt over Markas beste badevann

hengekøye

SYKLE UT PÅ EVENTYR: På sykkelsetet kommer du lenger inn i Marka, og med en sykkeltralle får du med deg det du trenger av bagasje. 

Oppdag Marka på sykkel

Skogsbilveier binder Marka sammen og gjør den til et eldorado for sykling. Mulighetene er mange og det er lett å planlegge en kort dagstur til en markastue med de minste barna, eller en lengre sykkeltur for trening eller overnatting.

Skiforeningen har ansvaret for alle sykkelskilt i Marka og vedlikeholder de såkalte trillestiene. Dette er stier som kobler skogsbilveiene sammen, og som er tilrettelagt med for eksempel planker, slik at det er enklere å trille sykkelen.  

Bli inspirert: Sykkeleldoradoet Marka

Finn din tur: Turforslag for sykkel

syklister i marka.

SYKKELNETTVERK: Skogsbilveier og trillestier binder Marka sammen.

Spise ute

Lunsjen smaker ekstra godt på tur, enten du lager den på forhånd eller tilbereder ute. 

Her har vi tips til deilig turmat

Det er bålforbud hele sommeren i Marka, men du kan bruke en brenner. Noen kommuner har også opparbeidet bålplasser som er godkjent også under bålforbudet. 

Godkjente bålplasser i Oslo

vann.

BADEVANN: Hakkloa ligger nord for Kikutstua i Nordmarka og har mange fine teltplasser.

Affiliates