– Det var morsomst med alle som heiet!

Marcus og Ida (begge 7) var blant de over 3700 barna som gjorde Barnas Holmenkolldag til en fest.

Tekst: Trine Rom Giving/foto: Christian Haukeli

Published 2/13/2023

– Det er alltid en stor glede å ønske velkommen til nasjonalanlegget, og i år var det ekstra spesielt med Barnas Holmenkolldags 50-årsjubileum. Jeg tilbrakte hele dagen på arenaen, og traff på så mange glade barn, foreldre og besteforeldre, forteller Håvard S. Abrahamsen, generalsekretær i Skiforeningen. 

Med Barnas Holmenkolldag ønsker vi å skape livsvarig skiglede for barna, og sikre at terskelen for å komme seg ut i Marka blir lavere. 

CH_BarnasHolemnkolldag_23-68.jpg

Marsj: Garden spilte tradisjonen tro for de mange tusen gjestene i Holmenkollen. 

Heiet på alle

Marcus (7) gikk elgløypa på to kilometer sammen med venninen Ida. 

– Nedoverbakkene og alle de som heiet var morsomst. Det var litt vanskelig  og slitsomt i oppoverbakkene, men sporene var fine, sa Marcus etter å ha gått i mål og fått medalje rundt halsen og en Skiforeningen-lue på hodet. 

En utrolig innsats fra frivillige

Håvard S. Abrahamsen retter en stor takk til alle foreningens frivillige, som gjør arrangementet mulig. Oslo-ordfører Marianne Borgen er én av dem som stiller opp som frivillig for Skiforeningen.   

– Sammen med våre ansatte står de frivillige på fra morgen til kveld i mange dager, for å lage en festdag for små og store. Uten dem hadde ikke disse arragnementene vært mulig å gjennomføre, sier Abrahamsen.    

Fra morgen til kveld: Frivillige og ansatte i Skiforeningen samarbeidet om riggen. Her Håvard S. Abrahamsen og Cathrine Birkelid. 

Tegnet på biler

Skiforeningens samarbeidspartnere fylte området nedenfor arenaen med morsomme aktiviteter. 

Gilde delte ut gratis pølser, OBOS laget akebakke og i Møller Bil-teltet fikk barna gjøre noe de aldri får lov til hjemme: Tegne på biler! Det falt i smak hos de minste. 

CH_BarnasHolemnkolldag_23-100.jpg

Møller Bil-aktivitet: Det er ikke ofte man får anledning til å bruke tusj på bil.

CH_BarnasHolemnkolldag_23-151.jpg

Obos-bakken: Full fart på akebrett.

skiforeningenlogo

Kjærlighet til Marka siden 1883

Bli medlem

Affiliates