Markas fineste teltplasser

Lurer du på hvor du skal ta med familie eller venner på telttur? Her får du tips til flotte steder å sette opp telt i Marka.

Tekst: Christine Amdam Foto: Magnus Nyløkken

Published 8/11/2020

Marka byr på mange fine plasser hvor du kan sette opp telt. Telttur i nærmarka gir deg muligheten til å nyte naturen, og kanskje til og med en vakker solnedgang og soloppgang.

Kanskje nærmer sommerferien seg slutten, og da er det ekstra hyggelig å planlegge en mikroekspedisjon. Ta med familien på helgetur eller hva med å utfordre en venn eller to til en natt i telt og så dra rett på jobb etterpå? Den muligheten er vi nemlig så heldig at vi har her i Oslo. Da vil dere garantert holde på feriefølelsen litt lenger. 

De fleste av disse stedene er også godt egnet for å henge opp hengekøye. Da trenger du to trær, og det er ikke samme krav til en åpen plass med så flat mark som mulig.

Visste du at?

Skiforeningen

  • legger til rette for varierte opplevelser i Marka hele året
  • setter opp sykkelskilt og lager trillestier, som binder sammen sykkelnettet i Marka
  • kjører Markabussen til Ringkollen 
  • tilbyr digitale verktøy som gjør det enkelt å planlegge turer 
  • driver små og store serveringssteder, blant annet Kikutstua, Løvlia, Skullerudstua og Vangen

Som medlem får du også rekke gode medlemsfordeler. 

Lille Åklungen, Nordmarka syd

lille_åklungen_red.jpg

Det er mange nydelige teltplasser å finne langs hele bredden av dette idylliske vannet i skogen nordvest for Sognsvann i Nordmarka. Lett tilgjengelig til fots og på sykkel. 

 

Nedre Blanksjø, Nordmarka syd

telt-nedreblanksjo.jpg

 

Nærheten til Sogsnvann gjør dette koselige tjernet til et populært mål for teltturen. Hit kan du sykle eller gå på skogsbilvei fra t-banestasjonen eller parkeringsplassen ved Sognsvann. Det er bord og benker og en bålplass med kommunal godkjenning ved tjernet. Nedre Blanksjø er også Oslos geografiske midtpunkt befinner seg her.

 

Lille Tryvann, Nordmarka syd

lille-tryvann.jpg

Lille Tryvann ligger rundt 100 meter nord for Tryvannstua. Det er et idyllisk, lite vann med fine muligheter for bading og overnatting. Voksenkollen, Frognerseteren og Midtstuen er utgangspunkt for denne turen. 

 

Hakkloa, Nordmarka nord

hakkloa2.jpg

Hakkloa ligger cirka to kilometer nordøst for Kikutstua, og er et av de større vannene i Nordmarka nord. 

 

Østernvann, Bærumsmarka

Østernvann_ny.jpg

Østernvann ligger sentralt i Bærumsmarka og det er store og små teltplasser å finne rundt hele vannet. Østernvannsvingen, Skytterkollen og Fossum er fine utgangspunkter.

 

Barlindåsen, Lillomarka og Gjelleråsen

barlindåsen_2006_erik unneberg.jpg

Foto: Erik Unneberg

Et av de flotteste utsiktspunktene i Lillomarka, 407 m.o.h. Vi kan se byen med Maridalen og Maridalsvannet i syd og Maridalsalpene og Kikuttoppen i nordvest. På toppen er det små furutrær og flere fine bålplasser. 

 

Affiliates