Informasjon

Dette er dine medlems-fordeler i Skiforeningen

Tekst: Susanne Høyden Stiansen/ Foto: Christian Haukeli

Published 1/6/2023

Gjennom vinterhalvåret jobber Skiforeningen døgnet rundt for å tilrettelegge for at du skal kunne få en fin skitur. Vi håper du har like stor glede av skiløypene som vi har av å lage dem. Det er mange gode grunner til å være medlem, og her har vi samlet noen av dem. 


Skiløyper i verdensklasse

Du kjenner det med en gang skotuppene treffer bindingen. Forventningene stiger i det du skyver fra. Noen ganger skal man gå langt, andre ganger handler det mest om å bare komme seg ut i Marka. Det skal være enkelt å komme seg ut på skitur. Det sørger Skiforeningen for hver eneste vinter med milevis av oppkjørte løyper, så langt som strekningen Roma - Oslo.

Medlemskontingenten går direkte til dette arbeidet. Ditt bidrag sikrer en fremtid med skiglede og fantastiske opplevelser i Marka!

Alltid siste nytt om preppestatus med føremeldingen

Hver morgen oppdaterer løypekjørerne siste nytt fra området de har ansvar for. Leser du føremeldingen, er du alltid oppdatert om forholdene i Marka. 

Nå jobber Skiforeningen på spreng for å kjøre opp løyper. Foto: Magnus Nyløkken

Markastuer som gir varme

Marka har i over 150 år vært et populært turmål for skiløpere, fotturister og syklister. Da Marka ble oppdaget som turmål i 1850-årene, stod de fastboende på gårdene for bevertning og innlosje- ring av turfolket. Etter hvert ble trafikken så stor at Skiforeningen så behov for et eget serverings- og overnattingssted i Nordmarka.

I 1926 stod Kikutstua ferdig. Siden er stedet utviklet og tilpasset nyere tider, og tar imot titusenvis av gjester årlig. Nå har Skiforeningen fire store markastuer og flere mindre stuer/serveringssteder.

Se oversikt over alle serveringssteder i Marka her

Skiforeningen viser vei med markaskilt

Omtrent samtidig med at Skiforeningen begynte å rydde løyper i Marka, satte foreningen opp skilt til rettledning for publikum. De første skiltene kom i begynnelsen av 1890-årene. I dag har Skiforeningen totalt ca. 4000 skilt i Marka, inkludert sykkelskilt.

to jenter på langrenn

Øyungsbua er en av Skiforeningen sine små serveringssteder i Marka. Foto: Christian Haukeli

30 prosent på Barnas Holmenkolldag

Søndag 12. februar 2023 er det duket for barnas store festdag i Holmenkollen. Som medlem i Skiforeningen får du 30 prosent på startnummer. Les mer om Barnas Holmenkolldag

Holmenkollmarsjen

Holmenkollmarsjen 2023 blir arrangert lørdag 18. februar. Tar du utfordringen? Som medlem får du 30 prosent på startnummer.

Som medlem har du også alltid halv pris på Markabussen. Og gode medlemspriser på langrennskurs for barn og voksne. Se alle medlemsfordeler

Har du spørsmål om medlemskap, ikke nøl med å ta kontakt.

Sammen setter vi spor. 

skiforeningenlogo

Kjærlighet til Marka siden 1883

Bli medlem

Affiliates