Langrennskurs

Spørsmål og svar

Få svar på det du lurer på om våre langrennskurs.

Når åpner påmeldingen for kurs vinter 2023?

Nye kursdatoer legges ut i starten av november, påmeldingen åpner samtidig. 

Jeg har et gavekort, hvordan melder jeg meg på?

Send en e-post til kurs@skiforeningen.no med ditt navn og ønsket kurs, og legg gjerne ved gavekortet ditt (PDF). Vi melder deg på manuelt og sender deg en påmeldingsbekreftelse på e-post. 

Jeg har et gavekort med utløp før kursene starter i januar 2023, kan jeg forstatt benytte gavekortet?

Ja, så lenge du melder deg på et kurs innen utløp (et år fra kjøpsdato) trenger ikke kurset finnet sted i dette tidsrommet. 

Hvilket nivå bør jeg melde meg på?

Les gjennom vår nivåbeskrivelse, for å få svar på hvor du bør melde deg på. Er du fortsatt i tvil, ta kontakt med kurs@skiforeningen.no

Når stenger kurspåmeldingen for et kurs?

Kurspåmelding for hver enkelt kurs stenger dagen før, kl.1200, eller når kurset er fulltegnet. Kurs som starter på mandager stenger fredag kl.1400, samtidig som helgekursene.

Har dere venteliste for kurs som er fulltegnete?

Nei, vi har desverre ingen venteliste for fulltegnete kurs. Men vi har et bredt utvalg av kurs på ulike steder og tidpunktet, som skal gjøre det lett å finne et alternativ kurs. Ved avmeldinger åpnes den ledige kursplassen igjen for ordinær påmelding, men vi har ikke mulighet til å informere enkelte deltakere om eventuelle åpninger og ber derfor om å følge med på nettsiden.

Kan jeg bytte kurs etter jeg har meldt meg på?

Ja, det er mulig å bytte til et annet kurs (nivå eller tidspunkt/sted), så lenge det er ledige plasser. Det er mulig å bytte kurs inntil en uke før kursstart på ditt opprinnelige kurs. Kursbytte er kun mulig for inneværende sesong og det er ikke mulig å hoppe inn i kurs som allerede har begynt. 

Kan jeg ta igjen tapte kursøkter når jeg f.eks. er syk eller forhindret i å delta?

Vi setter opp egne "oppsamlingsøkter" på slutten av sesongen, for de som har gått glipp av kursøkter på sitt opprinnelige kurs. Det er ikke mulig å hoppe inn på ordinære kurs.

Hva må jeg ha med på kurs?

Alle deltakere skal møte opp med ferdigsmurte ski, staver, langrennsko og værtilpasset klær.

Felleski eller smøreski?

Begge deler fungerer fint på våre klassisk kurs.

Jeg har meldt meg på skøytekurs. Må jeg ha egne skøyeteski?

Vi anbefaler i utgangspunktet å bruke skøytekski/sko på skøytekursene. Da får du en mest optimal opplevelse. Hvis du ikke ønsker å kjøpe skøyteski før du har testet ut stilarten, er det også mulig å leie skøyteski flere steder.

På kurset "Skøyting nybegynnere" er det dog ok å delta med klassisk ski, som ikke er smurte med festevoks. Felleski er ikke egnet til skøyting

Fikk du ikke svar på ditt spørsmål? Ta kontakt med kurs@skiforeningen.no

Affiliates