Barnas skiskole

Uke 2 Barnas skiskole

Andre gang på skiskolen opplever vi at de fleste barna er blitt "varmere i trøya". De som syns at første økt var litt skummelt kjenner kanskje igjen noen av instruktørene og kanskje også noen av sanglekene fra forrige gang.

Andre gang på skiskolen

Gjennom varierte løyper og leker jobber vi med grunnleggende skiteknikk. 

Vi repeterer forrige ukes elementer og introduserer også plog og sving. Vi går opp bakker ved å gå tripp-trapp eller fiskebein, alt avhengig av føre og ferdighetsnivå.
På skiskolen snakker vi ikke om vanskelig begreper som tyngdeoverføring og diagonalgang. Barna lærer likevel dette gjennom øvelsene.

Her er en morsom sang dere kan øve på:

Hjemmelekse til neste skiskoleøkt

  • Øve på *nødbrems" i slak bakke (*sette seg på rumpa)
  • Øve på plog og stopp i slak/bratt bakke
  • Øve på å svinge i nedoverbakke. Legg gjerne ut noe som barna kan svinge rundt

Tips

Av og til går det for fort i nedoverbakke og det er viktig at barna lærer å bremse. Øv derfor på å stoppe så fort som mulig gjennom "nødbrems" (å sette seg ned på rumpa) eller ploge.
Ofte står vi i preparerte løyper og blir "fastslåst" i sporet. Det å trene på å komme seg ut av sporet når man blir tryggere på ski er en fin og morsom øvelse under skituren.

Husk at det ofte er opplevelsen, ikke turen som er det viktigste. Gå gjerne ut av sporet og ta en runde rundt et tre, titt på trærne, himmelen eller spor i snøen. Ikke gå de lengste turene med barna. Tenk også på hvor du starter og avslutter turen i forhold til terrenget.

Kjør gjerne sammen med barna i bakken til de føler seg trygge nok til å kjøre alene. Du kan bruke stavene slik vi bruker staur, hvis barnet trenger litt ekstra hjelp. Dersom barnet, så la de øve på å reise seg. Be barnet ta tak i tuppen av skien og krabbe seg fremover til de kan reise seg.

Affiliates