Barnas skiskole

Uke 1 Barnas skiskole

Det kribler i magen og vi bobler av glede til å ønske mange barn velkommen til skiskolen sesongen 2023. Første gang på skiskolen er alltid spennende for barna, foresatte, instruktører, skiskoleleder og administrasjonen i Skiforeningen. Kanskje ditt barn opplever den gode mestringsfølelsen denne gang eller neste gang som er en så herlig og viktig følelse i livet.

Første dag på skiskolen 

Den første uka er hovedfokus at alle barna skal føle trygghet. Instruktørene jobber for at alle barna skal bli sett og aktivisert på en god måte. Vi setter pris på om du setter navnelapp på lua til barna, bruk gjerne sportstape. Vi lærer å reise oss, snu oss og skli på flatt underlag. Barna blir kanskje kjent med "tuppekos" og "tripp-trapp". Noen av barna kan allerede gå fiskebein og ploge. Da kommer de seg antagelig opp i bakken under frilek. På Barnas skiskole er leken i fokus og læringen kommer av seg selv. Det er selvsagt store individuelle forskjeller blant barna og hvor fort de lærer.

Husk å spørre barna hva de gjorde på skiskolen og be de vise deg. Gjør aktiviteten sammen med barna. Har dere ikke ski på beina kan dere late som dere har det.

Barna starter med ski på beina når kurset er igang. Det er viktig at barna lærer seg å ta av og på skiene se videoen under. Supert om dere øver hjemme. 

Tips

Barn knekker fort koden hvis de får prøve selv - ikke la deg lure til å løfte barnet opp hver gang det faller. Dette klarer de utmerket godt selv.

Bruk litt tid på å la barnet reise seg selv etter fall. Gjør det sammen med barnet og lag litt morro rundt det. Legg dere på ryggen i snøen med skiene opp i været.  Lat som at dere går på skyene eller er helikoptere. Deretter lar dere begge skiene samlet falle ned på en side. Krabb fremover med overkroppen og hold fast i tuppene på skiene. Det er da ganske enkelt å reise seg opp igjen.

Øv på på reise og falle seg. Videoen under viser hvordan vi lærer dette på skiskolen og dette syns barna er gøy. Lat gjerne som du går på skyene eller kjører helikopter med skiene. Se video under:

Hjemmelekse til neste skiskoleøkt

Øve på å ta av og på skiene
Øve på å binde skiene sammen med skistropper
Øve på å sitte i utforbakkestilling, enten med ski på beina eller hjemme på kjøkkengulvet. Når skiskolebarna kjører nedoverbakke, sier vi: "henda på knærne og rumpa på do".
"Tuppekos" eller en variant av dette er noe av det første barna lærer på skiskolen. Vi samles da i en ring.
Husk at ting tar tid og det er viktig å ta det i barnas tempo.

Affiliates