Utstillingsåpning og bokslipp i Skimuseet

Ski i sjela er et vakkert kunst- og bokprosjekt som samler historier om skiturer som setter spor. Lisbeth Sjøholt Hansen er redaktør, og Mona Eckhoff Sørmo illustratør.

Skiforeningen ønsker velkommen til åpning av utstillingen i Skimuseet: 

  • Lørdag 12. november klokken 16.30-18.30
  • Skimuseet i Holmenkollen, Kongeveien 5
  • Enkel servering, taler og musikinnslag.
  • Det blir mulig å kjøpe boken og malerier fra boken.

Skiminnebok

Oppturer og nedturer, alene og i flokk, gjennom skog og over vidde. I denne boka får vi være med på skiturer som har satt spor i mennesker som lever i Norge nå. Historiene og illustrasjonene – til sammen over hundre opplevelser, gir oss et personlig glimt av skikulturen i Norge – slik den var, slik den er og slik den endres.

Her er historier fra liten og stor, fra dronning og idrettspresident, men først og fremst er det vanlige menneskers skihistorier som er samlet i denne boka. 

IMG-7271.jpg

(Ill.: Mona Eckhoff Sørmo)

Sitater fra boka

H.M. Dronning Sonja: «Støvler og utstyr sjekkes, og vi setter freidig utfor. Ikke alle har gode ski, ei heller støvler, så det tar sin tid ned det bratte fjellet.»

Kari J. Spjeldnæs: «Å få skiturer bevart i en bok har noen åpenbare fordeler: Det blir mulig å forene egne skiminner med bokens fortellinger. Tekstene og bildene inviterer til utflukt i skienes landskap. Med skiturer mellom to permer er det ikke et mål å komme fram og spenne av seg skiene. Turene finnes alltid der, i tekst og bilder på papiret.»

Bok og malerier fås kjøpt på utstillingsåpningen og her.

cover.jpg

Affiliates