Vi trenger frivillige til vår nye rastebu

Skiforeningen er i ferd med å sette opp en splitter ny hytte i Marka, og her kan du være med å bidra!
Den nye Øyungsbua er klar for å bli kjørt ut i Marka.

Den nye rastebua skal stå i løypekrysset ved Øyungen der løypa fra Skar i Maridalen kommer opp. Den har fått navnet Øyungsbua, og her skal vi servere enkel turmat for små og store skiløpere som kommer forbi.

– Mange benytter Skar som et utgangspunkt for turer i Marka, og vi har troen på at dette vil bli et populært tilbud til brukerne av Marka, sier Kjetil Hagen, som er ansvarlig for små serveringssteder i Skiforeningen.

Han forteller at Øyungsbua er en koselig liten markastue som det kommer til å bli veldig hyggelig å være frivillig på. I tillegg blir det et tilbud som vil glede mange skigåere!

– For eksempel tror jeg at dette blir et populært mål for barnefamilier, i og med at det ikke er mer enn 2,5 kilometer fra Skar, sier han.

OBOS Skiforeningens hovedsamarbeids- og markapartner og bidrar ekstra for at vi kan etablere og drive rastebuene i Marka.

Arne.jpegArne Nyhus tester at vedovnen fungerer som den skal. Han jobber i Skiforeningens drifts- og eiendomsavdeling, og har bygget hytta sammen med Per Solnes. Foto: Kjetil Hagen.

Rastebua er en nybygget mobil hytte på hjul. Den har to serveringsvinduer, vedovn for god varme, aggregat for strøm til lys og en liten varmeovn. De besøkende får ikke komme inn i bua, men kan handle det de ønsker gjennom serveringsvinduene.

– I tillegg skal vi lage benker og bålplass ved bua hvor man kan sitte ned og kose seg, forteller Hagen.

Skiforeningen ønsker å holde åpent på Øyungsbua fra andre helg i januar (11.-12.) og ut mars (28.-29.) Åpningstidene skal være 10-15 lørdag og søndag.

MELD DEG SOM FRIVILLIG