Utsikt fra Ringkolltoppen.

Ukens tur: Fottur til Ringkolltoppen

Fem topper i Marka er høyere enn 700 meter. Ringkolltoppen er én av dem.

Tekst og foto: Hege Wallenius

Publisert 15.08.2018

Denne toppen ligger på Krokskogen i Buskerud. Bor du ikke nærområdet, kan vi likevel anbefale å ta turen hit. Ringkolltoppen byr nemlig på flott utsikt, rasteplass og grillstue.

Utgangspunktet for turen er på Ringkollen parkering i Ringkollveien, en drøy mil vest for Hønefoss sentrum. Herfra følger du stien mot Ringkolltoppen. Det er cirka 1 kilometer og rundt 100 høydemeter å gå. Underlaget er lett.

_71A4703-utsikten.jpg

Når du kommer frem, er du på 701 meters høyde, og utsikt kan nytes fra alle kanter. Kun fire andre topper i Marka er over 700 meter høye. Disse er Svarttjernshøgda, Lamannshaugen, Helgehaugen og Oppkuven. Toppene er tidligere omtalt i saken «Markas High Five».

Tilbake til Ringkolltoppen. Her er det fint å ta seg en matpause, enten på benken, i grillstua eller på de store steinene. Og dersom været tillater det, er Ringkolltoppen også egnet for å henge opp hengekøye. 

20180814_105956-magnus-benk.jpg

Om du ønsker kan du eksempelvis kombinere turen hit med en sykkeltur. Skiforeningens sykkelbuss kjører til Ringkollen gjennom høsten, og herfra kan du velge mellom flere fine turer

Er du til fots, kan du eksempelvis spasere videre mot Kolltjern, som ligger noen hundre meters gange nordøst for Ringkolltoppen.

20180814_120624-kolltjern.jpg

Vi ønsker deg riktig god tur!

PS: Tidligere i sommer har vi også anbefalt tur til en annen topp, nemlig Vettakolltoppen.

Flere turforslag finner du her:
Telltur i Marka
På stier i Østmarka
Vakre Sørkedalen

Les mer:
Turplanlegger
Sykkelbussen
Stivettreglene

Samarbeidspartnere