Ukens tur: Brunkollen

Brunkollen er et populært turmål i Bærumsmarka med flott utsikt og flere spennende turer til og fra.

Ukens turmål er Brunkollen. Foto: Erik Unneberg.

Brunkollen ble bygget av tyskerne under krigen. Det har vært drevet som serveringssted siden 1948 og eies av Bærum kommune. I dag drives stedet av Kristin Devor og Geir Atle Tømmerås.

Turmulighetene til Brunkollen er mange. Her beskriver vi tre turer, og du kan finne flere i turplanleggeren vår.

Til fots fra Burudvann

Burudvann er et populært badevann, og det er ingenting i veien for å starte denne turen med en dukkert.

Fra Burudvann følger du blåsti som tar deg forbi naturperlene Fugleleikmyrene og Setertjern til første stopp som er Halsumseter kapell. Kapellet er et av de store knutepunktene i Bærumsmarka, med stier og løyper i alle retninger.

Herfra velger du blåstien som følger høydedraget, og som kommer inn på Brunkollveien noen hundre meter øst for Brunkollen.

Ønsker du en litt annen vei tilbake, tar du den steinete Brunkollveien i retning Muren. I en krapp venstresving, midt i bakkene, følger du blåsti til høyre mot Burudvann.

Turen er cirka 7 kilometer tur/retur.

Haslumseter kapell. Foto: Erik Unneberg

På sykkel fra Fossum

Fra klubbhuset på Fossum følger du skogsbilvei under og rundt Lathusåsen og oppover til Østernvann.

Østernvann ligger på 215 m.o.h., og i løpet av de neste fire kilometerne stiger veien 400 meter, altså er det ingenting i veien for å legge inn en pause her. Østernvann er et populært badevann.

Turen er fin og variert med både tøffe opp- og nedoverbakker, flate partier og flotte utkikkspunkter.

Turen er cirka 14 kilometer tur/retur.

Østernvann. Foto: Erik Unneberg.

På sykkel og til fots fra Øverland

Turen fra Øverland til Brunkollen kan gjøres delvis på sykkel, men på det siste strekket fra Muren til Brunkollen anbefales det å ta bena fatt.

Følg Ankerveien fra Øverland til Muren. Her setter du fra deg sykkelen, og følger en sjarmerende og steinete sti opp til Brunkollen.

Turen er cirka 10 kilometer tur/retur.

brunkollen: åpningstider, kart, bilder

Turplanlegger

Kilder: Turbøkene Fotturer i Oslomarka og Sykkelturer i Oslomarka av Olav Harlem, Erik Unneberg og Eivind Molde, Skiforeningens markadatabase.

Tidligere turforslag