Turstier tilgjengelig i iMarka-appen

Nå har vi også fått inn turstier i appen vår. Både syklister og gående kan få kartet rett i lomma på tur.

Mange forbinder iMarka-appen med skispor og bruker den til å sjekke status på preparering, føremelding og smøretips. Men når snøen smelter går appen over i sommermodus. Tidligere har det kun vært sykkelveiene i Marka som har vært markert i kartet i appen, men nå er også turstier tilgjengelige.

– At vi nå også har turstiene betyr at sommerkartet vårt ikke lenger er et rent sykkelkart, men også for dem som ønsker å gå på beina, forteller Eirik Harstad, ansvarlig for informasjons- og brukertjenester i Skiforeningen.

Symbolbruken i appen er også endret. Symbolene skiløper (skikart) og syklist (sykkelkart) er endret til snøkrystall for vintermodus og sol for sommermodus.

– Du kan også endre hva du vil se ved å velge ulike kartlag, sier Harstad.

Last ned iMarka-appen her:
App Store
Google Play

Din ultimate turplanlegger

Turstiene som nå er tilgjengelige i iMarka-appen og i Skiforeningens turplanlegger er hentet fra Nasjonal database for turruter. Det betyr at du kan legge opp og planlegge dagens turrute og velge mellom veier, veier og trillestier, stier eller korteste vei uansett underlag. Som for skiløypene vil du få opp lengden på turen og høydeprofilen, noe som gjør det enklere å se hvorvidt turen er krevende eller lett.

Turstimarkeringen er blå prikker, mens trillestiene for sykkel og veiene er henholdsvis stiplet linje eller heltrukken som før.

Datagrunnlaget fra Nasjonal database for turruter er dessverre ikke feilfritt. Ikke alle stier er like nøyaktig markert, og du vil også oppdage at flere mye brukte stier mangler.

– Vi tar gjerne imot korrigeringer fra publikum, og da helst i form av .gpx-spor som gjør det enklere å få det nøyaktig på plass i kartet, oppfordrer Eirik Harstad.

IMG_8111.PNG