Trening uten tak er i gang

Denne uken går de første Trening uten tak-øktene av stabelen. Knyt joggeskoene og bli med på effektiv trening i friluft!

Tekst: Hege Wallenius Foto: Vegard Breie

Publisert 29.04.2018

Trening uten tak er et gratis og sosialt treningstilbud i Oslo-området i regi av Skiforeningen. Øktene innebærer hovedsakelig kondisjonstrening, men du får også trent styrke og spenst.

Dette er et treningstilbud for alle, uansett nivå. Det betyr at både de som trener for å komme i bedre form, og de som allerede trener regelmessig og ønsker å spisse formen, vil ha godt utbytte av treningen. Du styrer selv tempoet og intensiteten i øktene ut fra din egen fysiske form.

– Hoveddelen av treningsøktene består stort sett av ulike intervaller. Instruktørene pleier å være flinke til å lage stor variasjon i øktene, men det er alltid lagt til rette for at alle skal kunne være med og få mestringsfølelse og glede ut av treningen, sier prosjektleder Haakon Magan.

I tillegg kan du få nyttige tips om kondisjonstrening, styrketrening, løpsteknikk og skadeforebyggende øvelser, forteller han.

Trening uten tak har blitt arrangert årlig siden 2012, og er blitt et populært treningstilbud.Treningen foregår på barmark, på tre ulike steder. Det eneste du trenger av utstyr for å delta, er et par joggesko.

– Det beste med dette er at du kommer deg ut! Mange trener inne på sentre, men her er hovedprinsippet å bruke naturen. Du slipper å ha apparater for å få nytte av treningsøkten, sier Magan.

Første økt finner sted på Fossum onsdag, og deretter i Tøyenparken torsdag. Fra tirsdag 8. mai starter vi også opp med trening på Sognsvann. Se her for ytterligere opplysninger om sted og tidspunkter.

Du trenger ikke forhåndspåmelde deg til vårens trening, det er bare å møte opp! Sees vi?

Alle foto: Vegard Breie

Samarbeidspartnere