Tidenes besøk på føremeldingen

Aldri før har så mange vært inne og sjekket skiforholdene på Skiforeningens føremeldings-tjenester.

– Trafikken forrige helg førte til tidenes beste tall, oppsummerer ansvarlig for digital utvikling i Skiforeningen, Lasse Strand.

Drøyt 400.000 mennesker var inne og sjekket føremeldingen på skiforeningen.no, eller appen iMarka. Det er cirka 30 prosent høyere besøkstall enn forrige rekord. 

Lørdag pekte seg ut som den aller best besøkte dagen.

– Den enorme interessen er nok en kombinasjon av at det endelig var bra skiføre i alle marker. Mye er stengt ned, og folk vet å benytte naturen. Dette er utrolig hyggelige tall for oss. Det viser hvor viktig føremeldingen er for folk. Dessuten er det jo en hyggelig bonus at den høye aktiviteten på føremeldingen fører til en fin medlemsvekst, sier Strand.

Skiføret holder seg

Etter noen litt nervepirrende dager med varmegrader, er løypebasene i full gang med å forberede et forventet storinnrykk til helgen.

– Så lenge det ikke kommer regn, vil det være fine skimuligheter til helgen også, spår løypesjef Hege B. Sheriff. Selv om det siste døgnet ga mildvær og tåke i lavlandet, har føret hele tiden vært fint litt oppover i høyden.

– Der er det supert! sier Sheriff.

– Nettene har vært kalde, og vi har fått preppet. Avveiningen er hele tiden hvor mye vi skal preppe nå - og hva vi skal vente med til det blir litt mer stabil kulde.

– Slike avveininger gjør løypebasene kontinuerlig. Det har gått fint de siste dagene fordi vi har så mye kulde i bakken. Vi kom oss greit gjennom nedbøren i går, og det ble snø i høyere strøk, forteller Sheriff.

Best i høyden

Løypebasene melder at nedbøren i høyder over 200 meter falt som sludd og snø og ga et tilskudd på 1 til 5 centimeter. I lavere områder falt nedbøren som sludd og regn og gjorde forholdene skrinnere og dårligere.

– Om løypemannskapene har is i magen, preparerer minimalt og helst med lett utstyr som scooter, er det forhåpentligvis et godt underlag å preparere på når det blir kjøligere til helgen, rapporteres det på føremeldingen.

I terrenget er det fortsatt lite snø, men brukbart om du ikke er altfor kresen, tar det rolig i utforkjøringene og har ski som tåler en ripe eller to.

Les også:

Samarbeidspartnere