Tekniske problemer føremelding

Noen brukere opplever forsinkelser i last av kart og visning av skiløyper i føremeldingen på web og i iMarka-appen. Vi beklager og jobber med å løse dette.

Publisert 03.01.2021

løypemaskin i mørket.

Her er dagens føremelding:

SOL OG SILKEFØRE

03.01.2021 09.25.09
Dette kan bli sesongens hittil beste skidag! Sola skal skinne fra skyfri himmel, minusgradene ligger mellom 2 og 10 - og det er store mengder snø i Marka. Det eneste som mangler nå er flere dager med stabile kuldegrader slik at vann, også i terrenget, fryser skikkelig til, isen på vannene er altså ikke egnet for ferdsel ennå.

All snøen i Marka skaper vakre omgivelser, men byr fortsatt på utfordringer: Det er mye overheng, rotvelter og trær som knekker i toppene og faller ned over løypene. Dette fører til mye tungt og farefullt opprydningsarbeid for løypemannskapene slik at arbeidet med å lage løyper går sakte. Det er heller ikke uten risiko for skiløpere, så ser du trær som henger faretruende over løypa er det ikke anbefalt å stoppe rett under.

Stadig flere av terrengløypene blir nå åpnet, men våte partier og rydding av løyper forsinker arbeidet. Våre mannskaper og samarbeidspartnere jobber på spreng med å få klargjort så stor del av løypenettet som mulig: Følg med på iMarka-appen eller de lokale føremeldingene for detaljert informasjon.

Nå er det flotte skiforhold bl.a. her:

 • Krokskogen (Sollihøgda, Ringkollen, Skansebakken, By i Lommedalen, m.fl)
 • Vestmarka (Solli, Skoglund, Vestmarksetra, m.fl)
 • Bærumsmarka (Fossum, Årnes)
 • Kjekstadmarka (Kjenner, Spikkestad, m.fl)
 • Frognerseteråsen
 • Lillomarka (Solemskogen, Movatn, Linderudkollen, m.fl)
 • Østmarka (Krokhol, Streifinn, Lindeberg, m.fl)
 • Sørmarka (Siggerud, Kloppa)

De beste skiforholdene finner du fortsatt her:

 • Nordmarka nord (Svartbekken, Mylla og Tverrsjøstallen)
 • Romeriksåsene (Brovoll, Sjonken, Råsjøkrysset og Nysetra)
 • Nannestad (Nordåsen)
 • Hadelandsåsene (Lygna)

Vil du ta toget for å gå på ski?

Da er både Snippen, Movatn, Nittedal, Stryken, Harestua og Grua stasjoner som gir fine utgangspunkt for en skitur nå.

For de som ikke lar seg hindre av en lengre kjøretur er det flotte forhold også i Totenåsen, åsene rundt Gjøvik, i Søndre Land og flere andre områder på Østlandet. Sjekk ut de forskjellige områdeføremeldingene.

Isen er ikke trygg

Flere vann har nå fått et tynt islag, men etter all nedbøren er isen garantert ikke farbar. Vi minner uansett om at is aldri kan regnes som sikker generelt, når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Adkomst til Brovoll, Mylla og Svartbekken


Skal du til Brovoll kommer du ikke dit fra RV4-siden da Lunnertunnelen er stengt for vedlikehold. Fra Oslo må du velge E6 og E16 østfra så vil du komme helt frem til Brovoll parkering.

Pga. stor utfart til Svartbekken og Mylla for tiden blir Vestbygdveien enveiskjørt fra Harestua til Svartbekken og videre ut Myllavegen fra og med 23/12 til og med 4/1. Følg parkeringsanvisningene på parkeringsplassene. Se også detaljert info i føremeldingene for de enkelte områdene.

Samarbeidspartnere