Ta med deg søpla!

Skiforeningen støtter alle gode tiltak som kan redusere forsøplingen under Skifesten til helgen - bli med du også.

Foto: Magnus Nyløkken

Nå er det straks klart for Skifest i Holmenkollen. Vi i Skiforeningen gleder oss til folkeliv i Marka, og til å heie frem de norske utøverne på hjemmebane. For å unngå at det ligger igjen masse søppel i Marka etter arrangementet trenger vi hjelp fra dere.

– Vi oppfordrer alle som skal ut i Marka til å ta med seg søpla. Da blir det mye hyggeligere for alle både under og etter arrangementet. Det vil bli delt ut søppelsekker og gjenvinningsstasjoner skal være lett tilgjengelig for alle, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

Disse tiltakene er iverksatt for å unngå forsøpling under årets arrangement:

• Norsk Gjenvinning har etablert 15 stasjoner langs løypa.
  • Det vil bli delt ut søppelsekker som er 1/3 av normal størrelse slik at de er mindre og mer håndterbare, og i tillegg vil de være oransje.
  • På parkeringsplassen til Sporten vil det stå personer fra Norsk Gjenvinning og dele ut søppelsekker samt feste klistremerker på folk som går forbi med tekst som «kjernekar», «jeg tar ansvar».
  • Nede på Steinalderåkeren opprettes en Miljøstasjon hvor det vil være en gjeng som oppfordrer til kildesortering og jobber med holdningsskapende- og informasjonsarbeid.
  • Du kan delta i et «Markalotteri» med konseptet «rydd og få». Når du kaster søpla di, er du med i trekningen av 3-5 store premier. Du leverer søppel til miljøstasjonen og får noe konkret tilbake i bytte (det være seg en kopp kaffe, vannflaske, pølse etc.)
  • På parkeringsplassen til Sporten vil det være store, oransje, konteinere til publikum i området rundt.

_27A1091.jpgBli med på folkefesten til helgen! Vær et godt eksempel; sorter søpla di! Foto: Magnus Nyløkken.

Les mer om Skifest her