Stor stemning på Barnas Sommerkolldag

I friskt vårvær var Holmenkollen nasjonalanlegg rigget til en storstilt aktivitetsdag for barn mellom 4 og 12 år. – Takk til alle som gjorde dagen fantastisk, sier Skiforeningen.

Skiforeningen byttet ut skispor med hinderløyper og inviterte barn i alderen 4 til 12 år til det som trolig er Norges største hinderløype for barn søndag 29. mai.

Det tradisjonsrike barneskirennet på vinterstid er en stor suksess med flere tusen deltagere årlig, og i fjor bestemte foreningen seg for å lage en tilsvarende barnedag – men uten snø og kuldegrader.

– På Barnas Sommerkolldag får du herje, ha det gøy og kose deg, i trygge omgivelser. Vi er veldig stolte av hinderløypene og er glade for at så mange barn og voksne var innom arenaen i dag, sier prosjektleder Hilde Laug.

Skiforeningen anslår at nærmere 3000 barn og voksne var innom arenaen i løpet av dagen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

LES MER: Her kan du se noen av hindrene barna får prøve.

Skiforeningen er vant med å arrangere store renn, slik som Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag om vinteren, men har savnet et stort barnearrangement i Kollen utenom vintersesongen.

– Vi har lenge hatt lyst til å arrangere én stor aktivitetsdag spesielt rettet mot aktive barn om sommeren. Målet er at Barnas Sommerkolldag blir en like stor attraksjon som vinterarrangementet, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

LES MER: Lyst på mer? Bli med på Barnas Sommercamp i sommer!

Barna fikk blant annet prøve monkey-bars, klatring, sklier, løpe gjennom vannspreder, kajakkpadling, puslespill og mange andre aktiviteter. 

Samarbeidspartnere