Holmenkollmarsjen er i gang!

Nær 3 000 løpere sto klare i lett snøvær og på blåswix-føre i Sørkedalen da startskuddet for Holmenkollmarsjen gikk lørdag morgen.

Her kan du se live-resultater

Forholdene var nær optimale da de første puljene satte av gårde like etter klokken 8. Foran dem lå en 54 kilometer vakker Marka-opplevelse, i lett snøvær og tre minusgrader. 

- Vi er inne i en fantastisk god vinter. Forholdene i løypene til Holmenkollmarsjen har vært svært gode hele sesongen, og jeg gleder meg til å gå, sa generalsekretær i Skiforeningen Erik Eide før rennet. 

Spent på føret

Sofie Skorve Andreassen (17) går Marsjen for andre gang, og for første gang den lengste distansen. 

- Det blir spennende. Det er ganske langt, jeg har aldri gått et så langt renn før. Men jeg synes det er helt topp, det er det beste rennet, sa hun før start. 

Alexander Hagen startet i første pulje. 

- Jeg er litt spent på hvor mye snø det kommer. Jeg har vært og testet forholdene og det virker greit. Sist gang jeg gikk Holmenkollemarsjen gikk jeg på rundt tre timer, så det må være målet også i år, sa han.

(Foto: Snorre Veggan)

Skiforeningens samarbeidspartner Swix ga smørehjelp til dem som trengte det. 

Et tradisjonsrikt renn

Holmenkollmarsjen ble arrangert for 45. gang lørdag. Turrennet har start i Sørkedalen og målgang i Holmenkollen. Løperne kan velge mellom to distanser: 25 og 54 kilometer. 

- Holmenkollmarsjen er et tradisjonsrikt turrenn gjennom det beste av Marka. Her er det opplevelsen fremfor marginene som teller. Det er viktig for oss i Skiforeningen å kunne tilby dette rennet uansett vinter, sa Erik Eide. 

Les også: 

Samarbeidspartnere