Barn som bader i Øvresetertjern.

Sommertips

Sommeren er her, og vi har mange tips til hva du kan finne på.

Publisert 01.07.2019

Vi anbefaler å bruke Marka hele året, og sommeren er så klart intet unntak. Her finner du uendelige muligheter til sykkelturer og fotturer, fine plasser å sette opp telt og trær å henge hengekøya i. Ikke minst byr Marka på en lang rekke flotte vann å bade eller fiske i.

Turforslag og turplanlegger

Før du legger ut på tur i Marka er det lurt å ha en plan for hvor turen skal gå, og hva målet skal være. Vi hjelper deg gjerne med dette. I Markadatabasen finner du en rekke fine turforslag. Eller du kan planlegge din helt egen tur fra A til Å i vår turplanlegger. Her får du angitt både distanse og høydemeter på turen etter at du har skrevet inn hvor du vil dra.

_71A1132.jpg

Hvis du ønsker kartet rett i lomma kan du laste ned iMarka-appen. Om sommeren går denne over i sykkelmodus, og du finner alle sykkelveier og trillestier i Marka. Du kan laste ned kartene offline slik at de er tilgjengelige uavhengig av dekning. I tillegg kan du klikke på serveringssteder og få angitt åpningstider, du kan vri kartet i den retningen du ønsker, du får opp hvor du befinner deg, du kan klikke på en sykkelrute og få beskrivelse av ruten, eller du kan søke etter steder.

_71A2683.JPG

Overnatt ute i Marka

I Marka kan du sette opp telt eller henge opp hengekøya di der du måtte ønske. Så det er bare å ta turen ut for å finne drømmestedet. Husk at det er forbudt å brenne bål frem til 16. september.

Dersom du foretrekker tak over hodet holder Kikut åpent gjennom hele sommeren. De arrangerer også «Yoga i Nordmarka» i juli og august. Dette er et firedagers yogakurs med full losji. Skiforeningens medlemmer får rabatt.

_27A5952.jpg

Rundt Oslo venter 500 vann, tjern, elver og putter, så her er det uendelige muligheter for både fisking og bading. Hva med et morgenbad for å vekke kroppen til live etter en natt i hengekøye?

Her får du tips for å komme i gang med fisking i Marka.

Her har vi plukket ut åtte av Markas fineste badevann.

Skimuseet og hopptårnet

I fjellet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet som holder åpent gjennom hele sommeren. Her kan du også ta heisen opp til Hopptårnet og nyte den vakre utsikten over Oslo.

Les mer om Skimuseet

Museet åpnet i 1923 og er verdens eldste spesialmuseum for ski. Her kan man oppleve 4000 år med spennende skihistorie gjennom en uforglemmelig utstilling. Skimuseets samling består av ca. 2500 par ski. De eldste er funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste, fra år 600.e.Kr. Mange av skiene har tilhørt våre fremste idrettsutøvere og medlemmer av kongefamilien.

Skiforeningens medlemmer kommer gratis inn i Skimuseet og hopptårnet.

_IMG_3322.jpg

Nå har også blånissene og tåkefolket flyttet inn i Holmenkollen og på Skimuseet, i selveste Blåkollen. Dette er Skimuseets nyeste utstilling og et eventyrland og en aktivitetsutstilling for barn. Du kan møte blånissene og tåketrollene og leke i deres huler og sklier.

Les mer om Blåkollen

Kollensvevet

Lurer du på hvordan det er å sveve som en skihopper? Ziplinen Kollensvevet gir deg mulighet til å komme nært den følelsen. Tilbudet holder åpent hele sommeren. For åpningstider og annen informasjon; les mer her.

_IMG_4078.jpg

I Holmenkollen Nasjonalanlegg kan du spille frisbeegolf på en 18-hulls bane. Det er ingen avgift for å spille og banen er åpen for alle. Ta med gode venner, del opp i lag og konkurrer mot hverandre. Les mer her.

Da gjenstår det bare for oss i Skiforeningen å ønske velkommen ut i Marka og riktig god sommer til alle!

 

Samarbeidspartnere