Snø-boost for Holmenkollmarsjen

Siden snøfallet har Skiforenigen solgt over 400 startnumre til Norges nest største turrenn. Totalt nærmer Holmenkollmarsjen seg nå 3000 deltagere.

– Vi merker en tydelig boost etter snøen som falt sist helg. Det er klart det er en sammenheng mellom antall skiturer og lysten til å stille til start, forteller arrangementsjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Holmenkollmarsjen går av stabelen 13. februar og har to distanser – 54 eller 25 km. Begge starter i Sørkedalen og går i mål i Holmenkollen.

MELD DEG PÅ!

Fra starten i Sørkedalen og på den 54 kilometer lange ferden gjennom Marka er det innlagt 10 mat- og drikkestasjoner (inkludert målgangen). Fremdeles er den lengste distansen også den mest populære.

– Det stemmer at 54 km-distansen har flest startende. Samtidig blir den kortere varianten mer populær og særlig blant dem som ikke går mer enn ett skirenn i sesongen. Holmenkollmarsjen har lave skuldre og passer de fleste, sier Sørland.

LES MER: Fem tips til debutanten.

I fjor var det Øystein Pølsa Pettersen som vant rennet – på blanke ski. Etterfulgt av Tour de Ski-vinner Martin Johnsrud Sundby.

– I fjor var det flere fra landslaget som brukte marsjen som trening før VM. Det er klart det er stas med så profilerte deltagere, men Holmenkollmarsjen er først og fremst et skirenn for mosjonister som brenner for den gode opplevelsen, sier Sørland. 

Samarbeidspartnere