Slik baker du verdens beste Markabrød

Markajentene er ikke redde for å dele oppskriftene sine, og Snø & Ski har vært så heldige å få formidle oppskriften på grovbrødet deres. Bak, stek og nyt!

Markajentene er Rita Finnerud Larsen, Nina Grønvold og Ingrid Rødsten Hansen. De lager syltetøy, baker brød, driver catering og arrangerer selskaper. De holder til i Bryggerhuset på Finnerud, midt i Oslos skoger.

I Marka finner de gleder i turer, over å kunne høste av det skogen har å by på, smakene de oppdager, menneskene de møter og mattradisjonene de bringer videre. Produktene kan du få kjøpt på Finnerud, på landhandelen i Sørkedalen, hos Baker Hansen og i Mathallen. 

LES MER: Møt Markajentene og les mer om matkultur fra Oslos skoger.

Grovbrød

5 dl helkorn

2 dl havrekli

1 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

8 dl kokende vann

Bland sammen, og la stå til neste dag.

 5 dl grov sammalt hvete

8 dl hvetemel

2 ss grovt havsalt

1 pk gjær

4 dl vann

Bland sammen, og la deigen heves i ca. en time. Den skal være løs. Hell den så oppi brødformen, blandet sammen med blandingen fra dagen før, og la den etterheve i ca. en time før steking. Stekes ved 200 C i ca. 50 minutter.

Stekes i 1,5 l form á 1400 g

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tips fra Markajentene: 

1. Du kan kaldheve deigen. La den da stå natten over i brødformen. Da kommer du unna med halv gjærmengde og kun én heving.

2. Del av brødformen på midten med bakepapir. På den måten får du to små brød istedenfor et kjempestort. 

LES MER: Flere oppskrifter fra Markajentene.

Samarbeidspartnere