Skimuligheter i Marka

Nå er det muligheter til å teste skiene flere steder.
Pakking av løyper i Østmarka 10.11.2019

Natt til mandag kom det cirka 10 centimeter med nysnø i Marka. Det skal fortsette å snø utover dagen, så dette lover godt for skimulighetene etter hvert. Temperaturene i Marka varierer mellom -5 og -2 grader. Snøen er foreløpig veldig lett, så 10 centimeter blir til 2 når man trykker den ned. På noen plane underlag er det nå mulig å pakke snøen med matte og rulle, men foreløpig er det ikke nok til å sette spor.

Følg med på føremeldingen for oppdatert preppestatus her!

– Det er kjempemoro at vi kan tilby skimuligheter allerede nå! Det er fortsatt tidlig i sesongen og dette er en fin start, sier en fornøyd løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff.

Etter flere dager med minusgrader og snøproduksjon, kunne Skiforeningens løypebas i Sørmarka, Terje Martinsen, preparere skispor på golfbanen på Greverud torsdag forrige uke. Foreløpig er runden på om lag en halv kilometer, og det er preparert for både klassisk og skøyting.

Føremelding

– Vi vil naturligvis utvide så snart vi kan, men det er fullt mulig å få seg en finfin tidligtur på ski på Greverud, sier Sheriff.

De neste dagene er det også meldt snø på Østlandet.

foto_espen_nes_1_østmarka_10.11.19.jpeg

Pakking av løyper i Østmarka søndag 10.11.19. Foto: Espen Nes

– Både Skiforeningen, kommuner og løypelag har stått på i høst og gjennom den siste kuldeperioden for å legge et godt grunnlag for vinterens skiløyper. Nå gleder vi oss over snøen som kommer, sier Sheriff.

– Vi håper snøen som er meldt gir flere skimuligheter, sier Sheriff.