Siste vinter på Kikutstua

Ane Moe og Knut Arne Løite går inn i sin siste sesong som vertskap på Kikutstua.

Etter 25 år ønsker de å slippe nye krefter til og allerede nå starter Skiforeningen prosessen med å finne nytt vertskap.

– Ane og Knut Arne har gjort en fantastisk innsats gjennom mer enn to tiår med å utvikle Kikutstua til det den er i dag; et kjent og kjært turmål hele året for alle som er glade i å være i Marka, sier Skiforeningens markasjef Espen Jonhaugen.

– Det er så mange mennesker som har fått en enda bedre turopplevelse etter et besøk hos Ane og Knut Arne, sier han.

Se intervjuet NRK Oslo og Viken gjorde med bestyrerparet da de ble kjent at de skulle slutte (ca. 10 min ut i sendingen)

En livsstil

– For oss har årene på Kikut ikke kun vært jobb. Det har vært en livsstil der vi og barna våre har knyttet oss til Kikut, Bjørnsjøen og Nordmarka. Tenk å kunne gå rett ut av inngangsdøra, inn i langrennskia og velge mellom oppkjørte skiløyper nord, vest, øst eller sør! Det har vært frihet og mulighet til å skape det vi ønsker, forteller Ane Moe og Knut Arne Løite.

Oslos beste: Stem på Kikustua!

CH_Kikutstua_10.jpg

Ane Moe og Knut Arne Løite. Foto: Christian Haukeli

– Det har vært ansvar og uendelige timer med bakst, matlaging, oppvask, vask og sengereing. Telefoner og e-poster som skal besvares, regnskapsarbeid, tilsyn, rapportrering og tonn av varer som skal tas imot og plasseres. Varer som ikke kommer, gjester som går seg bort og strømmen som går. Det har vært perioder med lite søvn, slitne kropper og kort lunte. Da har ansatte hjulpet oss, de har tatt stort ansvar, jobbet hardt og tatt seg godt av gjestene, uten dem hadde vi ikke vært her i 25 år, sier Moe og Løite.

I Skiforeningens eie siden 1926

Kikutstua sto ferdig i 1926, etter at godseier Harald Løvenskiold hadde stilt en tomt ved Bjørnsjøen til disposisjon for Skiforeningen. Med beliggenhet midt i turterrenget, er den et utmerket overnattingssted og rasteplass på dagsturer, enten man kommer fra nord, syd, øst eller vest, sommer som vinter.

I 2010 ble Kikutstua bygget på og har 65 overnattingsplasser.

20. desember vil utlysning publiseres på finn.no. Spørsmål kan rettes på e-post til prosjektleder Lars Gurandsrud.

kikut-vinter_magnus.jpg

Kikutstua i Nordmarka. Foto: Christian Haukeli

Søker også nytt vertskap til Løvlia

Skiforeningen søker også nytt vertskap til Løvlia skistue på Krokskogen. Løvlia har en fantastisk beliggenhet midt i turterrenget nesten 600 meter over havet og er et knutepunkt for turer i Marka hele året. Et nytt vertskap her vil overta driften av et kjært turmål og det vil være mange muligheter til å utvikle nye konsepter og tilbud til både nye og rutinerte markabrukere.

Spørsmål om Løvlia skistue rettes på e-post til prosjektleder Lars Gurandsrud.