Påske i Marka

Skal du være hjemme i påsken? Spenn på deg skiene og besøk en Marka-stue. Eller møt tåketrollene i vår utstilling i Skimuseet.

Foto: Magnus Nyløkken

Med de kalde nettene den siste tiden har snøen holdt seg godt i Marka. Det er derfor gode muligheter for fine skiturer i Marka. April er en av de flotteste ski-månedene, med lyse ettermiddager og kvelder og sol som varmer.

– Kalde netter gir skarpt føre på formiddagen, og skaren gjør at man nesten kan ferdes på ski overalt hvor det er snø. Tidligere preparerte løyper står fortsatt godt, forteller løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff.

Det er best forhold på skogsbilveiene - i terrenget begynner det å bli for bløtt og sparsomt med snø til å preparere - men det er fortsatt mulig å gå mange steder.

kikut.JPGNypreparerte spor mellom Frognerseteren og Kikut onsdag 10. april. Foto: Morten Biong Nilsen

Her kan du starte skituren:

Vestmarka:
Solli: Fint å gå mot Mikkelsbonn.
Bærum kommune har også kjørt fra Vestmarksetra til Mikkelsbonn den siste uken.

Nordmarka syd:
Fint å gå fra Frognerseteren mot Kobberhaughytta og Kikut.
Sannsynligvis også mulig å gå fra Sognsvann mot Ullevålseter og Skjennungstua og videre.
Fint å gå fra Movann til Tømte.

Nordmarka nord:
Du kan gå fra Svartbekken, Mylla og Stryken.

Krokskogen:
Sollihøgda: Fint å gå mot Sørsetra og Kleivstua. Både Linjeløypa, Toresplassløypa og Djupdalsveien er bra.

Sørkedalen:

Fint å gå både Gråseterveien og Pipenhusveien. Du kan gå mot Heggelia.

Ringkollen:

Fint utgangspunkt mot Løvlia. Du kan herfra gå videre til By i Lommedalen, men vær oppmerksom på at det ikke er preparert på en stund mellom Løvlia og Monsebråtan pga stor vannføring i elven Lomma og løypemaskinen kommer ikke over. Skiløpere kan krysse på en liten gangbro.Foreløpig også fint mot Tverrsjøstallen, men sjekk for sikkerhets skyld føremeldingen.

Romeriksåsene:
Fortsatt mye snø i dette området og fint ut fra Brovoll.

Vårt beste tips for de som har tenkt seg på ski i Marka i påsken er å følge med på Skiforeningens føremelding. Føremeldingen oppdateres daglig gjennom hele påsken.

SJEKK FØREMELDINGEN HER

Har du utstyret du trenger til påsken, eller trenger du tips og råd til utstyr, smøring eller bekledning? Hos IntersportG-sport/G-MAX får du eksperthjelp og i tillegg 15% rabatt som Skiforeningen-medlem.

Besøk en Marka-stue

Skiforeningens små og store serveringssteder er flotte turmål i påsken. Åpningstidene deres varierer i påsken og oversikt finnes her:

STUENES ÅPNINGSTIDER

Tåketroll i Holmenkollen

Det er gøyale aktiviteter for store og små i Kollen i påsken. På Skimuseet kan du besøke Blåkollen og i toppen av tårnet kan du sveve over Oslo når Kollensvevet holder åpent torsdag til søndag. Du kan også mimre tilbake til OL-94 i pop-up utstillingen «2jinter» som har laget kjoler av OL-gensere fra Lillehammer.

PÅSKEAKTIVITETER I HOLMENKOLLEN

_IMG_3322.jpgMøt tåketrollene i familieutstillingen "Blåkollen" i skimuseet i Holmenkollen.