Pakker 10.000 sekker

Det er full fart når sekkene til Barnas Holmenkolldag gjøres klare.

Tekst: Christine Amdam. Foto: Magnus Nyløkken

Utenfor driftsbygget til Skiforeningen ved Midtstuen bærer ivrige frivillige store blå plastsekker bort til et lasteplan. De myser med øynene for å klare å se gjennom de store snøflakene som daler ned fra himmelen. Inne i bygget er det full aktivitet. Det føles ut som om å komme inn på en fabrikk.

– Dette er det nærmeste du kommer julenissens verksted, hvis du tenker Donald Duck, forteller Kjell Nergaard (75).

Han noterer antall store blå sekker som bæres ut av bygget flittig på et ark. I hver sekk er det ti ferdigpakkede sekker til Barnas Holmenkolldag.

Kjell Nergaard har full kontroll på hvor mange sekker som er pakket.

– Alle sammen: Da har vi passert tusen sekker. Kjempebra jobbet!

Nergaard blir møtt av jubel fra de rundt 50 sekkepakkerne i lokalet da han roper ut beskjeden. Men det er ikke lenge han får oppmerksomheten. Her skal det pakkes effektivt, og de har ikke mye tid å miste. På under en time har de pakket tusen sekker.

Meld deg på Barnas Holmenkolldag

Trofaste frivillige

Nærmere 10.000 sekker skal pakkes med premier og gjøres klare til Barnas Holmenkolldag som går av stabelen i Holmenkollen søndag 11. februar.

– Jeg har vært med på å pakke sekker i 10 år, men har vært frivillig for Skiforeningen i snart 25 år. Kona mi er også her, hun står der borte, Nergaard peker ned mot et av bordene.

En av de andre frivillige ved samlebåndet er Turi Flomark (70). Hun har vært med på den årlige sekkepakkedugnaden i 15 år.

– Vi har det så hyggelig sammen. Og det er veldig gøy å pakke sekker, forteller hun.

Hun ser også fram til selve dagen hvor hun skal være soneleder for Elgløypa.

Barnas Holmenkolldag er et høydepunkt gjennom året for Turi Flomark.

Viktig arrangement

Alle barn mellom 4 og 12 år kan delta på Barnas Holmenkolldag. Startnummer koster 320 kroner og inkluderer en flott premiesekk når barna kommer i mål. Nytt for i år er at alle også får medalje. Smørehjelp er selvsagt tilgjengelig for alle. På VM-haugen og hoppsletta kan barn og voksne delta i konkurranser og aktiviteter. Løypene i Holmenkollen er åpne fra kl. 09:00. Siste start går kl.14:30 og vi holder alle aktiviteter åpne til siste løper er i mål ca kl. 15:30.

– Dette blir en fantastisk dag med høy stemning. Vi har hundrevis av frivillige i sving som bidrar til at dette blir en unik opplevelse, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

Les mer om Barnas Holmenkolldag