En hjelpende ordfører-hånd

Ordfører Marianne Borgen besøkte Skiforeningens skiskole på Skullerud denne uken, og lot seg imponere av skiglade barn. Litt support måtte hun også gi.

Da ordføreren besøkte skiskolen, var det for å rette en stor takk til Skiforeningen for innsatsen for skiglede og friluftsliv, og for at foreningen bidrar til å senke barrierene slik at alle, ikke minst barn og unge, får delta i ski- og friluftsaktiviteter og leve aktive liv.  

– Skiforeningen gjør en stor og viktig innsats for oss her i Oslo. Ikke bare nå vinterstid, men hele året rundt. Enten du går lange skiturer i Marka eller foretrekker det bynære friluftsliv, er Skiforeningens arbeid viktig, sa ordføreren.

Hun ble ønsket velkommen av fungerende generalsekretær i Skiforeningen, Espen Jonhaugen, og skiskoleleder Anne Theres Finstad.  

– Det gjør meg utrolig stolt og glad å se gleden barna viste, gleden over å være ute i snøen, gleden over å mestre skiene og gleden ved å være sammen å få spennende opplevelser. Jeg er også imponert over instruktørenes profesjonalitet og måten de møter barna på, sa Borgen.

Skullerud_besøk_ordfører_09.jpg

Skiskoleleder Anne Theres Finstad og ordfører Marianne Borgen foran Skullerudstua. Foto: Tuva Skare 

Et tilbud til alle

Barnas skiskole tar hvert år i mot mellom 8000 og 10 000 barn, mange av disse gjennom barnehage eller AKS/SFO. Målet er å gi barna varig skiglede gjennom lek og mestring - og det viste barna fra den franske skolen og barnehagen frem.

– Det er alltid med stolthet vi viser frem skiskolen vår og hvordan våre dyktige instruktører møter barna - noen av dem har aldri gått på ski før, sa fungerende generalsekretær Espen Jonhaugen.

– Vi er stolte av å ha gjennomført skiskolen i sin helhet gjennom koronapandemien. Jeg vet at dette er et viktig tilbud for barnefamilier, og vi ønsker at enda flere deltar, sa han.

Jonhaugen fortalte også ordføreren om hvilke utfordringer forbudet mot foreldrebetalte aktiviteter i kommunale barnehager skaper. 

– Det hindrer mange barn i å delta på skiskolen og de har kanskje  ingen andre areaner å lære seg å gå på ski eller å være aktive utendørs. Skiforeningen tilbyr friplasser på alle tilbud rettet mot barn og vi har utlånsutstyr. Dermed sikrer vi at alle kan delta uavhengig av familiens økonomi, fortalte Jonhaugen. 

Skullerud_besøk_ordfører_35.jpg

Fungerende generalsekretær Espen Jonhaugen viste ordfører Marianne Borgen rundt i utstyrsbua til Skiforeningen. Friplasser og utlåntsutstyr sikrer at alle barn kan delta på skiskolen, uavhengig av familiens økonomi. Foto: Tuva Skare

Skullerud_besøk_ordfører_28.jpg

Stor ski- og mestringsglede! Foto: Tuva Skare

 

Samarbeidspartnere