Flere muligheter i bedre kartløsning

Kartene med løyper og sykkelruter er oppgradert, og gir syklister og skigåere flere muligheter og mer informasjon når de skal planlegge turen sin.

Publisert 27.02.2019

Kart.

Mange vil kjenne igjen de nye kartene fra iMarka-appen, som ble oppgradert tidligere i år.

nytt kart, turplanlegger 2019.PNG

De viktigste endringene:

Preppemaskinene vises

Mange har etterspurt dette, og her er det. Maskinene vises med et symbol for stormaskin og et for scooter (se bildet), men bare hvis prepping foregår, dvs. hvis maskinen beveger seg. Avhengig av hvordan løypenettet ser ut i området, kan du utlede hvor maskinen er på vei og hvilke løyper som er i ferd med å bli preppet. 

Tydeligere løyper og sykkelruter

Tykkere strekere og høyere kontrast gjør at løypenettet framstår tydeligere enn før. Det samme gjelder sykkelrutene, hvis man velger å vise de. 

Alt innhold valgbart og klikkbart

Du kan velge hva du vil se ved å åpne en meny for det (se bildet), men uansett hva du velger å vise i kartet, kan du klikke på det og få opp mer informasjon - eller linker til mer informasjon. 

Enklere turplanlegging

Oppe til venstre i kartet finner du funksjoner for turplanlegging, klikk på løypeskiltet slik bildet viser! Etter det kan du klikke inn punkter i kartet du vil innom, eller du kan søke opp steder du skal innom. Etter hvert som du bygger opp en tur, vises ruta med en høydeprofil. Beveger du muspeker horisontalt gjennom høydeprofilen, vil du dessuten få indikert hvor i kartet du er. 

Alle funksjoner på hvert sitt sted

Alt du kan gjøre, utover å klikke selve innholdet i kartet, er tilgjengelig ved å klikke på store og tydelige ikoner (se bildet). Her kan nevnes måling av avstand, finne koordinat, velge innhold i kartet, bytte mellom skiløyper og sykkelruter, lage PDF-fil for utskrift mm. Se bildet for avmerking av hvor du finner dette. 

Til kart

Har du problemer med kartet eller funksjonene i det? 

Da kan det hjelpe å tømme nettleserloggen/bufrede data. Da må du gå inn i innstillingene for nettleseren, finne funksjonen for å tømme nettleserloggen/bufrede data og deretter lukke og åpne nettleseren igjen. Ikke slett cookies eller lagrede passord. 

For Chrome-brukere

Løsningen på dette, er å gå til valget "Innstillinger" og velge "Avansert" og så finne valget for å slette bufrede data. Du skal slette alt innhold med unntak av passord og cookies, dvs krysse av for første og tredje valg. Etter at du har gjort det, åpner du Chrome på nytt og problemet skal være løst. 

Samarbeidspartnere