Klart til bruk!

Ringkollen er et viktig og populært turområde for både Ringeriksregionen og områdene rundt. 

Publisert 29.11.2021

Skiforeningen har åpnet snøproduksjonsanlegg på Ringkollen

Tirsdag 16. november åpnet Ringerike-ordfører Kirsten Orebråten det nye snøanlegget på Ringkollen, til glede for ivrige barn som fikk sin første skitur denne sesongen. Takket være en sjenerøs gave fra Sparebankstiftelsen Ringerike, Ringerike kommune, velvillighet fra grunneiere og enestående innsats fra lokale ildsjeler, kan Skiforeningen ta i bruk et moderne snøproduksjonsanlegg på Ringkollen.

– Gratulerer! Dette er en stor dag for kommunen, klubbene og Skiforeningen. Vi er stolte over å ha vært en del av dette arbeidet, som vil gjøre Ringerike og Ringkollen til en enda mer attraktiv skidestinasjon, sa ordfører Kirsen Orebråten da hun åpnet anlegget. 

4K2A2662_crop.jpgFra venstre: Unn Teslo, leder av LU Ringerike, Kjetil Gundersen, løypebas i Skiforeningen, Kirsten Orebråten, ordfører i Ringerike og Kjell Baug, daglig leder i Sparebankstiftelsen Ringerike. Foto: Trine Rom Giving. 

Ringkollen er et viktig og populært turområde for både Ringeriksregionen og områdene rundt. 

– Det nye snøanlegget, som eies av Skiforeningen og drives med bemanningsstøtte fra Ringkollen skiklubb, IL Holeværingen, Haugsbygd IL og Ådal IL, vil bidra til å sikre snøforholdene vinteren gjennom. Det betyr bedre muligheter til lek, turer og trening for veldig mange mennesker, sier markasjef og assisterende generalsekretær i Skiforeningen, Espen Jonhaugen.

Han rettet en særlig takk til prosjektgruppen, som har jobbet i flere år med å få på plass det nye anlegget.  

– Vi er så imponerte over dugnadsinnsatsen de har lagt ned, og summen av dette har blitt et fantastisk resultat, sier Jonhaugen. 

Medlemskontingenten viktig for drift

Skiforeningens løypebas på Ringkollen, Kjetil Gundersen, hadden allerede testet anlegget og laget et skilekområde som ble tatt i bruk av ivrige barn. 

– For skiskolen på Ringkollen er snøanlegget veldig viktig. Det vil bedre tilbudet og gi enda flere muligheten til å lære seg å gå på ski, sier Jonhaugen.

Skiforeningens medlemmer i Ringerike og omegn var invitert til åpningen på Ringkollen. Medlemeskontingenten er helt avgjørende for videre drift av anlegget på Ringkollen, da denne går direkte til foreningens løypearbeid. 

Ikke medlem? Meld deg inn her.

4K2A2641.JPGBarn fra Nedre Auren gårdsbarnehage fikk gleden av å teste den aller første snøen fra det nye snøproduksjonsanlegget på Ringkollen. Foto: Trine Rom Giving. 

Ferske skiløyper på Ringkollen

Sjekk Føremeldingen til Skiforeningen for å holde deg oppdatert på skiløypene på Ringkollen. Det er stas at vi i år kan skilte med en rundløype på ca. 750 meter på Ringkollen.

Foto: Børre Næss, 27.11.2021

Samarbeidspartnere