Nye smitteverntiltak påvirker markastuene

Flere av Skiforeningens serveringssteder i Marka påvirkes av de nye, strenge smitteverntiltakene regjeringen presenterte lørdag 23. januar. Løypeprepareringen går som normalt.

Publisert 23.01.2021

Tiltakene gjelder i 10 kommuner på Østlandet og i første omgang til og med 31. januar.

Sånn påvirkes Skiforeningens serveringssteder i Marka:

• Kikutstua i Nordmarka holder åpent med et take away-tilbud lørdag 23. og søndag 24. januar. Ny vurdering gjøres mandag.
  • Vangen skistue i Østmarka holder åpent med et take away-tilbud lørdag 23. og søndag 24. januar. Ny vurdering gjøres mandag.
  • Skullerudstua i Østmarka holder åpent med et take away-tilbud lørdag 23. og søndag 24. januar. Stenger fra mandag 25. januar.
  • Bråtan i Sørmarka stenger fra lørdag 23. januar.
  • Storebekkbua stenger fra lørdag 23. januar.
  • Øyungsbua i Nordmarka holder åpent med et take away-tilbud lørdag 23. og søndag 24. januar.
  • Gørjahytta i Nordmarka holder åpent med et take away-tilbud lørdag 23. og søndag 24. januar.

Det er påbudt med bruk av munnbind når man henter take-away.

Du må være forberedt på endrede åpningstider også på andre serveringsteder i Marka fremover, særlig i de kommunene som omfattes av de nye smittverntiltakene.

Løypeprepareringen går som normalt

Helsemyndighetene oppfordrer folk til å komme seg ut på tur, men forholdsreglene om hvordan man kommer seg til utgangspunktet for turen gjelder fortsatt. Folk bes unngå å benytte kollektivtransport.

Legg turen til tidlig eller sent på dagen, hold avstand, ta med deg godt med klær, mat og drikke i sekken, og ta lunsjen utendørs.

Det er fortsatt vått i løypene etter ruskeværet de siste dagene, men løypebasene preparerer der et er mulig. Mange løyper må på nytt ryddes for trær som har veltet.

Føremelding

Har du barn på skiskolen?

Les mer her.