Ny sportstrend inntar Kollen

Lørdag 14. mai markeres den nye frisbeegolfbanen i Holmenkollen med et fulltegnet Oslo Tour-arrangement.

– Å få starte Oslo Tour med åpning av helt ny bane i Holmenkollen er en unik mulighet, forteller Jørn Idar Kvig, organisator for Oslo Tour og Oslo Amateur Open.

Den nye banen i Holmenkollen får navnet Holmenkollen DiscGolfPark og har som mål å tiltrekke seg flere folk til anlegget, for å oppleve det som til nå har blitt en stor trend.

LES MER: Oslo Tour Holmenkollen lørdag 14. mai.

– I løpet av 2017 vil det være flere frisbeegolfbaner enn golfbaner i Norge, hvis trenden fortsetter. Det er stort behov for nye baner spesielt rundt de større byene, i motsetning til tradisjonell golf som enkelte steder har overkapasitet. Holmenkollen har en unik beliggenhet som vi nå håper flere får oppleve i spillet rundt anlegget, sier Arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Dagens baner dekker ikke behovet

Rett før nyttår var det 122 frisbeegolfbaner i Norge – en økning på 200 prosent de siste seks årene. Banene strekker seg fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Oslo trenger sårt flere baner etter hvert som flere spillere finner veien til sporten, og dagens baner på Stovner, Ekeberg og Muselunden dekker ikke behovet.

– Vi er glade for at det kommer en ny bane til Oslo som gir muligheter for både nye og eksisterende brukere å få en god opplevelse av sporten, sier Jørn Idar Kvig, organisator for Oslo Tour og Oslo Amateur Open.

LES MER: Se banekart for Holmenkollen DiscGolfPark.

Holmenkollen blir en viktig rekrutteringsarena

Tidligere verdensmester og verdensrekordholder i frisbeegolf, Sune Wentzel, mener en bane midt i nasjonalanlegget og i et av landets største turistmål viser hvor stor sporten har blitt:

– Det er en bane som gir et vidt spekter av utfordringer for spillerne, både for nybegynnere så vel som de som har lengre erfaring. Og det er ingen tvil om at en bane i Holmenkollen vil kunne introdusere sporten for et nytt publikum, og bli en viktig rekruteringsarena til en voksende sport, sier Wentzel. 

Fakta om Frisbeegolf

  •  Det er om lag 25.000 aktive spiller i Norge i dag. Frisbeegolf er en lavterskelaktivitet som koster lite og spilling på bane er gratis.
  • Kom til Norge på 70-tallet, og Norges første frisbeeklubb ble startet i 1979; Pancake Circle Limited også kjent som Lørenskog Frisbeeklubb. Denne klubben etablerte Norges første frisbeegolfbane på Ekeberg helt tilbake i 1984, mens verdens eldste bane ble etablert i California i 1975.
  • Baner er ofte bygget i kombinasjon av aktivitetsparker, bypark, skianlegg, skoler og lignende.

 

Samarbeidspartnere