Ny snømaskin på Greverud

Skiforeningen feiret skiskolestart og markerte samtidig at vi har fått ny snømaskin på Greverud. 

- Denne maskinen kan ikke gi oss snøtunge grantrær, milevis med skipor og de mest inderlige naturopplevelsene. Men, den kan sikre grunnlaget for at nye generasjoner får oppleve skiglede, sa generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide på markeringen av ny snømaskin på Greverud. 

Det var ti minusgrader og hvite marker på golfbanen på Greverud under dagens markering, og heldigvis lite som minte om et varmere klima. Men slik var det ikke på Greverud før jul. 

- Når klima er litt i ulage, og ikke jobber på lag med oss, da må man trå til og finne alternative løsninger. Jeg er glad for å kunne bidra til dette, sa Hans Herman Horn, giver av Skiforenignens nye snømaskin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ta vare på norsk skitradisjon

Også ordførerne i Ski og Oppegård kommune var tilstede på åpningen. De var også storfornøyde med Skiforeningens og Hans Herman Horns innsats og bidrag til området.

- Min eldste sønn på sju år har gått tre år på skiskolen her, og han er langt bedre enn meg i nedoverbakker! Det er fordi han har gått på Barnas Skiskole. Jeg tok med skiene og tenkte kanskje jeg burde blitt med på ski her, sa Tuva Moflag, ordfører i Ski kommune.

Ordføreren i nabokommunen var enig i at dette var en merkedag:

- Det er ikke alltid vi har værgudene med oss, og de var ikke med oss før jul. Derfor er det fint at teknologien utvikler seg og at vi har slike hjelpemidler. Og ikke minst er det fint at vi har Hans Herman Horn som er villig til å bidra og sørge for at vi kan gå på ski og ta vare på de norske skitradisjonene, sa ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold.

LES MER: Skiforeningens utstyrs- og maskinpark.

Samarbeidspartnere