Ny løypemaskin på Greverud

Takket være bidrag fra Bergesenstiftelsen og Ski og Oppegård kommuner, kan Skiforeningen ta i bruk en ny løypemaskin på Greverud.

Greverud i Oppegård er et populært aktivitetsområde og et mye brukt startpunkt for turer i Sørmarka. Hvert år lærer flere tusen barn grunnleggende skiferdigheter her på Barnas skiskole.

- Greverud er et viktig område for oss i Skiforeningen. Vi får til et tilbud her gjennom et spesielt godt samarbeid med kommunene, de lokale skiklubbene og golfklubben. Den nye løypemaskinen gjør at vi kan gi et enda bedre tilbud, sier Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen.

En generøs gave fra Bergesenstiftelsen og bidrag fra Ski og Oppegård kommuner, gjorde at Skiforeningen kunne investere i den nye maskinen.

Nytt kontor

Fredag ble maskinen offisielt innviet. Ordfører i Ski, Tuva Moflag, og ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, fikk sitte på rundt i den nær to kilometer lange skiløypa på golfbanen på Greverud. 

Terje Martinsen, som er løypebas på Greverud, er svært fornøyd med sitt nye kontor. Maskinen er driftssikker, trygg, har lavere driftskostnad enn forgjengeren, og er dimensjonert for arbeid med kunstsnø. 

Løypebas Terje Martinsen i prat med Ole Jacob Bull fra gavegiveren Bergesenstiftelsen.

Sjekk føremeldingen for Sørmarka

Snøproduksjon i varmegrader

I fjor innviet Skiforeningen en snømaskin som kan produsere snø i plussgrader på Greverud.

Les mer om snømaskinen her.

Samarbeidspartnere