Ny løypemaskin i Krokskogen vest

Takket være et raust bidrag fra Eckbos legat kunne Skiforeningen i dag markere en ny løypemaskin på Sollihøgda.

Sollihøgda viste seg fra sin beste side når Skiforeningen i dag markerte en ny løypemaskin med tilholdssted i Krokskogen vest. Sammen med representanter for Eckbos legat, ordføreren i Hole kommune, Per Berger, og grunneier Tore Solheim ble den nye løypemaskinen feiret på skileikområdet på Høymyr.

- Vi er veldig takknemlige for denne gaven som gjør det mulig for oss å oppgradere maskinparken vår i dette populære turområdet, sa generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide, under markeringen.

Eckbos legat har støttet Skiforeningen med 1,4 millioner kroner til den nye løypemaskinen. Ved hjelp av innbytte av den gamle maskinen og gaven fra Eckbos legat er maskinen fullfinansiert.

- Det er hyggelig å kunne bidra til Skiforeningens viktige løypearbeid. Sollihøgda og Krokskogen er et viktig markaområde hvor det kryr av skiløpere vinterstid. Dette er helt innenfor legatets rammer slo Finn Eckbo, fra Eckbos legat, fast.

Den nye maskinen, en Prinoth Husky, vil dekke ca. 100 km med løyper i Krokskogen vest. Løypebas i området, Kjell Berg, er storveis fornøyd med sitt nye arbeidsverktøy.

- Denne maskinen er rå. Det er en helt ny generasjon løypemaskin som blant annet styres av joystick istedenfor ratt. I tillegg er den mer miljøvennlig og mer stillegående enn eldre maskiner. Jeg ser frem til hundrevis av fine timer i denne maskinen, sa en fornøyd Berg.

Løypebas Kjell Berg er fornøyd med sitt nye "kontor". 

Samarbeidspartnere