Norgesrekord i uteovernatting

I høst retter Friluftslivets år 2015 oppmerksomheten mot allemannsretten. Du kan utøve den i praksis ved å sove ute 5. til 6. september. 

I høst retter Friluftslivets år 2015 oppmerksomheten mot allemannsretten gjennom en nasjonal kampanje. Målet er å få flest mulig til å sove ute fra 5. til 6. september og virkelig utøve allemannsretten i praksis.

Mange vil hevde at allemannsretten er nøkkelen til de gode opplevelsene i naturen. Norsk Friluftsliv, som står for regien av FÅ15, ønsker derfor å mobilisere lokalpolitikere og publikum over hele Norge til å ta en natt i naturen 5. til 6. september, og sette fokus på friluftslivet.

I tillegg til å få med politikerne, vil en hovedaktivitet i Friluftslivets uke være å prøve å sette ”Norgesrekord i uteovernatting” 5.- 6. september – alle i hele Norge kan være med! Dette vil bidra til å sette friluftsliv på den politiske agendaen på en positiv måte. 

Hva er allemannsretten?

  • Allemannsretten er en samlebetegnelse på retten alle og enhver har til å være i naturen, uavhengig av hvem som eier grunnen. 
  • Den gjelder når du er i skogen, på fjellet, sjøen og elven, i vannene.
  • Du kan også høste av naturen: plukke bær, sopp og blomster, eller fiske saltvannsfisk.

LES MER: Friluftslivets år om hva Allemannsretten er for noe.

Vil du bli med å sove ute natt til 6. september?

MELD DEG PÅ HER!

Her kan du telte

Fine teltplasser i Marka finnes det mange av. Her har vi samlet et utvalg av våre favoritter.

Her kan du telte

Samarbeidspartnere