Nå kan du gå på ski!

Det er preparerte rundløyper på Greverud, i Sørkedalen og ved Vestmarksetra.

Tekst og foto: Christine Amdam

Publisert 02.12.2020

På Greverud i Oppegård, ved lokalet i Sørkedalen og ved Vestmarksetra i Bærum er det nå mulig å teste skiene.

På Greverud startet Skiforeningen snøproduksjonen torsdag forrige uke, og kunne allerede mandag tilby en rundløype på 400 meter. På tirsdag var det strålende sol og flotte forhold.

– Dette er helt utrolig. Det er fantastisk med så gode forhold når det er helt bart rundt her, sier Jan Erik, som var ute og testet skiene da Skiforeningen besøkte Greverud tirsdag.

Det er meldt litt mildere og noe nedbør som kommer som regn og sludd utover i uka, men løypene holder seg allikevel. Kunstsnøen er mye mer robust enn natursnø.

Sørkedalen

Ved lokalet i Sørkedalen er det en rundløype på 500 meter for både klassisk og skøyting. Her startet løypebas i Skiforneningen, Per Gulbrandsen, snøproduksjonen fredag, og preparerte de første sporene på årets første vinterdag.

– Det er bra forhold. Jeg kommer ikke til å preparere på nytt i dag, men nå snør det. Når snøen legger seg i sporene blir forholdene enda bedre, forteller Gulbrandsen onsdag morgen.

Her vil også løypene stå seg godt gjennom både regn og sludd, og det vil være mulig å gå på ski her også til helgen.

Les mer i føremeldingen

Vestmarksetra

Ved Vestmarksetra er det Bærums Skiklub og Jardar IL som eier og driver snøproduksjonsanlegget. Foreldre til utøvere produserte snø på nettene i forrige uke. Bærum kommune preparerer løypene. På ettermiddags- og kveldstid er løypene forbeholdt klubber og lag som har treninger.

4K2A0952.JPGDet var flotte forhold på Greverud i Oppegård tirsdag 1. desember. Foto: Christine Amdam