Skispor på Svartbekken.

Nå kan du gå langtur gjennom Marka

Det er nydelige forhold, og vi setter opp skibuss til Ringkollen på søndag.

Publisert 31.01.2020

På skogsbilveiene i høyden er det nå drømmeforhold, med faste spor og tørrvoksføre. Hvite trær og lett snø i lufta skaper etterlengtet vinterstemning i Marka! De siste dagene har det kommet rundt 40 cm snø noen steder i Marka, og det er tilsammen over én meter snø.

– Dette er fantastiske nyheter og en gledens dag for alle skiglade. Januar måned har vært uvanlig grønn, og vi gleder oss over at det endelig er snø på trærne og gode forhold, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide. 

Vinterstemning over hele Marka

Det er flotte skimuligheter over store deler av Marka denne helgen, og endelig kan vi begynne å kjøre i terrengløypene igjen. Sjekk status i iMarka-appen eller løypekartet for oppdatert informasjon.

De siste dagers snøfall har også sørget for at du nå kan få en langtur gjennom Marka, og derfor setter vi opp sesongens første skibuss til Ringkollen. Nå er det flotte forhold fra Ringkollen til Skansebakken. Det vil mest sannsynlig også bli mulig å gå til Lommedalen og Skar. Følg med på føremeldingen og se etter grønne streker!

Meld deg på skibussen til Ringkollen

Det blir også skibuss til Brovoll både lørdag og søndag. Der venter milevis med fantastiske spor.

Meld deg på skibussen til Brovoll

Besøk en markastue

Dersom du tar skibussen til Ringkollen er det naturlig med et stopp på Løvlia på veien. Her serveres varm suppe, deilige kanelboller og mye annet.

Løvlia 29.1.2020.jpgLøypebas Dag Skruklien på Løvlia onsdag denne uken. Foto: Anne Gro Holm

På grunn av siste dagers snøfall kan Mikkelsbonn i Vestmarka åpne dørene igjen denne helgen, og til de fleste andre stuer kan man nå gå på ski!

Se oversikt over alle markastuene her

Turtips for skibuss til Ringkollen
Dersom du blir med oss på skibussen til Ringkollen har vi lagt opp et turforslag for deg her (totalt 31 km):

Ringkollen-Vassendvika-Løvlia

Ringkollen-Løvlia.png

Løvlia-Heggelia-Skansebakken
Løvlia-Skansebakken.png

Samarbeidspartnere