Markas beste badevann

Lite er bedre enn en avkjølende dukkert på en varm markadag. Her finner du våre tips til åtte av Markas beste vannhull.

Foto: Erik Unneberg

Turplanlegger

Turforslag

Asdøltjern – Vestmarka

Asdøltjern er et idyllisk vann som ligger ca fem kilometer nord for parkeringsplassen ved Solli gård. Det går bomvei hit fra Sylling.

Dette lille tjernet ligger ca. fem kilometer fra Solli p-plass, og kommunegrensen mellom Asker og Lier går midt i tjernet. Her er det meget vakkert, med grønne voller helt ned til vannet, og flotte bade- og teltemuligheter.

Burudvann – Bærumsmarka (passer for barnefamilier)

Mange søkte seg til badeplassen ved Burudvann i dag, og ingen angret nok på det. Fotografen var en av dem som prøvde badevannet, og kunne bekrefte at det var like bra som det bildet gir inntrykk av. Målinger forskjellige steder i vannet viste temperaturer på mellom 22 og 23 grader.

På østsiden av Lommedalen ligger Burudvann. I den sørvestre enden er det fint å bade om sommeren, og her det sandstrand, noe gress, badebrygge og toaletter. Det er ikke lenger å gå enn 700 meter fra p-plassen og området er svært barnevennlig. 

Gjerdrumsgjermenningen - Romeriksåsene

I kjentmannsheftet for 1992-94 står det at Gjerdrumsgjermenningen tidligere var demmet opp, men demningen har forfalt og står nå åpen.

Et middels stort vann som ligger sentralt midt i Romeriksåsene, og er kanskje et av de fineste områdene i Marka. Dette idylliske vannet byr også på gode fiskemuligheter, og Gjerdrum jeger- og fiskeforening har satt opp en stor, flott gapahuk her.

Lysedammene - Krokskogen

Her får du tre tjern som perler på en snor; Øvre-, Midtre- og Nedre Lysedam. Hit er det stor utfart fra Skansebakken i sommerhalvåret, og dammene byr på fine fiske-, bade- og teltemuligheter. I sydenden av Midtre Lysedam ligger det en fin plass, og det gjør det også langs hele Øvre Lysedam. 

Båntjern - Nordmarka nord

Mellom Ankerveien og Vettakollen ligger Båntjern et av de vakreste vannene i Marka.

Tjernet ligger rett nord for bebyggelsen på Vettakollen, og er meget lett tilgjengelig. Dette er et svært poplært badevann. Herfra er det også kort vei opp på Vettakollen, et av de fineste utsiktspunktene i Marka.

Steinbruvann - Lillomarka og Gjelleråsen

Yrende liv og glade stemmer ved Steinbruvann denne deilige formiddagen i juni.

Steinbruvann nord for Grorud er et kjent og kjært badevann. Det går en tursti rundt vannet, og man behøver ikke nødvendigvis bade for å kose seg i nærmiljøet her. Det er p-plass rett ved Badedammen som ligger rett nedenfor Steinbruvann.

Ulsrudvannet - Østmarka

Rundt Ulsrudvannet er det mange fine badeplasser. Her er vi på nordsiden.

Kun ett minutt å gå fra p-plassen ved Østmarksetra ligger Ulsrudvann, og er dermed lett tilgjengelig for alle. Vannet ligger idyllisk til med mange fine strender. Det er både toalett og bålsted her.

Stuvstjern - KjekstadmarkaAndre helg i august var bading i Stuvstjern mer fristende enn forsøk på bærplukking i en sommervarm skog.

Dette tjernet ligger nordøst for Reistadlia og syd for Reistadvollen. Her finner du krystallklart vann, fine svaberg og hyggelige bademuligheter - godt egnet for de minste. Vil du krydre badeturen med litt utsikt, tar du til høyre opp 200-300 meter før Stuvstjern opp til Reistadåsen - herfra kan du se helt til Horten, Bastø og Drøbak.

Samarbeidspartnere