Markadugnaden

Gjør en god gjerning for Marka - bli med og plukk søppel 11. - 12. september!

Velkommen med på din gode gjerning i høst – nemlig Markadugnaden! Sommeren har vært lang og travel i Marka, og med det følger gjerne en god del søppel. Før snøen laver ned ønsker Skiforeningen i samarbeid med Imsdal å gjennomføre en ryddedugnad i området rundt Skullerud. Skullerudstua Sportstue er basen for arrangementet. Plukk søppel i medbragt pose og lever det på Skullerudstua lørdag 11. eller søndag 12. september. Gå så langt eller kort du vil, men plukk med deg søppel! 

Åpningstider på Skullerudstua: 
Lørdag og søndag 11:00 - 16:00.

Premier til dem som plukker søppel

Når en søppelpose er plukket og levert på Skullerudstua får du 50% rabatt på kaffe + kanelbolle på Skullerudstua, og en gratis flaske med duggende friskt Imsdalvann, samt en del give aways. Du bør også huske å registrere navn og telefonnummer, for her vanker spennende uttrekkspremier. Du kan blant annet vinne en hengekøye og en middag for to på Skullerudstua.

Barnefamilienens markadugnad

På søndag blir det ekstra stas for barnefamilier som kommer for å være med på markadugnaden. Det blir morsomme aktiviteter for store og små. Hvem kan bygge det høyeste tårnet, og hvem treffer flest blinker? De voksne eller barna? Eller kanskje maskotene? Skiforeningens maskoter kommer på besøk til Skullerudstua denne søndagen og gleder seg til å se alle barna. Og du; maskotene har sin egen dans som du kanskje kan bli med på hvis du vil. 

Maskotene og aktivitetene foregår fra 11:00 - 16:00 søndag 12. september.

4K2A1138.JPGMøt Skiforeningens maskoter på Skullerud søndag 12. september. Foto: Christine Amdam

Pantesterke nordmenn

Imsdal og Skiforeningen er stolte over nordmenns evne til å pante. I 2020 ble faktisk over 92% av drikkevareemballasjen pantet, men vi har 8% igjen før vi kan si oss helt fornøyd. Ser man seg rundt i naturen ser man at nordmenn har et stykke å gå når det gjelder å kaste avfall der det hører hjemme. Imsdal er fra naturen, Skiforeningen bruker naturen, og da skal vi også jobbe for å ta vare på den. Derfor initierer vi Markadugnaden.

Markadugnaden går over to dager, så her er det ingen unnskyldning til å ikke bidra. Ta med naboen, barna, kjæresten, venninnen, kollegaen eller bare deg selv og gjør en god gjerning for miljøet før skisporene igjen viser vei gjennom Marka.

Friluftslivets uke

Faktisk skal hele landet plukke søppel utendørs denne helgen, gjennom Friluftslivets uke og «Tur med mening». Markadugnaden er også en del av Friluftslivets uke. Kommer du over et område med mye mer søppel enn du kan håndtere, kan du melde inn dette via ryddenorge.no eller i appen Rydde.

Og husk; pant alt – alltid!

Samarbeidspartnere