Magi på ski

Med lys på hodet har du mulighet til å få en annerledes og mer spennende skitur. Her er våre beste tips til deg som ønsker en fin opplevelse utenfor lysløypene.

Tekst: Christine Amdam. Foto: Magnus Nyløkken

Er du en av dem som kun ferdes i lysløypa når vintermørket kommer over oss? Vi anbefaler å teste ut favorittløypa også etter mørkets frembrudd. 

Nyt måneskinnet og fargespillet

Skru av hodelykten hvis lyset fra månen titter frem. Da kan du se hvilket fantastisk lys og skygger månen skaper. Er det overskyet, vil fargespillet fra byen som reflekteres av skydekket gi enda flottere lys. Dette er Markas variant av Nordlys. Med en kraftig lykt på hodet mister du muligheten til en slik turopplevelse.

Vis hensyn

Ikke sett lysstrålen rett i ansiktet på møtende skiløpere. Det kan være ubehagelig å bli blendet, og man mister nattsynet for en ganske lang stund. Vend derfor lyset ned, og bort fra møtende skiløper.

Spar batteri

Er du innom lysløypa, så slukk lykten og spar batteriet. Selv om det er lyst i lysløypa, vil lykten fremdeles blende motgående trafikk. Ha alltid ekstra batterier eller en alternativ lyskilde med deg i sekken, når du begir deg ut på tur i mørket.

Tren teknikk i mørket

Å gå i halvmørket er god teknikktrening. Det setter balansen på prøve og god skiteknikk handler først og fremst om balanse. Avpass imidlertid farten i utforkjøringene, små ujevnheter er ikke alltid like lett å se i mørket.

Lurer du på hvor du skal gå på tur i mørket? 

Sjekk vår turplanlegger

I samarbeid med Intersport gir vi deg tips til tre hodelykter i ulike prisklasser som alle fungerer fint i vintermørket:

McKinley Allround 50 – Pris: 99,-

Se ting i et nytt lys når du er ute og går tur. Allround 50 Hodelykt veier kun 64 gram, og er en lett og slitesterk hodelykt med en høy lysstyrke på 50 lumen. Den bruker to AAA-batterier som gir deg lys i opptil 15 timer. Inkluderer viktige sikkerhetsfunksjoner som IPX4 og ingen øyefare.

50 Lumen
29 meter lyslengde
23 timer batteritid
Bruker 2 AAA-batterier (Medfølger)
IPX4 (Vanntetthet)
Veier kun 64 gram 

Silva Run – Pris: 649,-

Silva Run er en lett modell for løping og ski. Lyktens ergonomiske hodebøyle er ekstra bred, og er anti-skli behandlet. Lykten har Silva Intelligent Light® teknologi.

120 Lumen. 50 meter lyslengde på max
118 gram vekt (inkludert batteri)
30/90 timer lystid (max/min)
IPX 6 (vanntetthet)
3 lysmoduser
Batteriindikator
Bruker 3 AAA-batterier (Medfølger ikke)

Silva Trail Speed X - Pris: 2199,-

Silva Trail Speed X er en ekstremt lett og kompakt hodelykt med 500 lumen og er designet for den aktive løper, skiløper, syklist eller multisporter. USB ladefunksjon og reflektor har en stor av / på knapp som gjør den enkel å betjene med hansker.

500 Lumen
80 meter lyskjegle på max
Veier 135 gram inkludert batteri
1,5/6 timer lystid (max/min)
Sykkel og hjelmbrakett følger med
Batteri indikator
USB-lading
3 lysmoduser
Blinkemodus
4 timer ladetid

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i Snø & Ski nr. 4 desember 2017.

 

Samarbeidspartnere