Rekordoppslutning om løypeseminar

Denne uken arrangerte Skiforeningen og Skiforbundet det 13. nasjonale løypeseminaret på Beitostølen.

Seminaret samlet 160 løypekjørere fra organisasjoner, kommuner og løypelag over hele landet, til tre dager med faglig oppdatering, erfaringsutveksling og ikke minst test av det nyeste på løypemaskin-markedet.

– Løypekjøring i en tid med klimaendringer blir mer og mer krevende og seminaret på Beitostølen er et svært viktig møtepunkt for miljøet. Det viser oppslutningen, sier prosjektleder i Skiforeningen, Hilde Myhrvold.

Skiforeningen og Skiforbundet har i en årrekke samarbeidet  om arrangementet, som er i stadig utvikling.

Teori og praksis

Løypemaskinleverandørene Antra og Owren tilbød testkjøring av det nyeste på markedet.

– Løypemaskinene gikk i ett alle dagene. Vi setter stor pris på at leverandørene stiller med maskiner til testkjøring, Det gir seminaret ekstra godt innhold, sier Myhrvold.

Selv holdt hun foredrag om Skiforeningens nyetablerte prosjekt Norske Skispor, et nettverk for gjensidig kompetansedeling i løypekjørermiljøene i Norge, som skal bidra til å sikre fremtidens skimuligheter.

Demokjøring (1).JPG

Bredt innhold

– Sammen med Skiforbundet forsøker vi å tilpasse programmet til de behovene løypekjørerne har, sier Myhrvold.

Derfor sto temaer som løypekjøring i krevende klimasoner, relasjoner til grunneiere, arbeid i sosiale medier, fremtidens løypemaskiner og snøproduksjon på agendaen.

Både Skiforeningens generalsrektær Erik Eide og Skiforbundets president Erik Røste deltok på seminaret.

Norske Skispor