Her kan du arrangere Barnas Holmenkolldager

Nå har vi skiltet løyper til ditt barneskirenn. I år blir det Barnas Holmenkolldager der du bor.

I år blir det ikke bare én Barnas Holmenkolldag. Det blir Barnas Holmenkolldager ­­– en hel uke i vinterferien! Vi kan ikke samle oss i Holmenkollen slik vi er vant til, men vi kan samle oss på en annen måte. Barna kan gå akkurat hvor de vil, og så kort eller så langt de har lyst.

Følg skiltene

Vi har nå startet skiltingen av en rekke løyper over hele Marka. Der kan du følge Ekorn-løypa som er på 250 meter, Harepus-løypa på 400 meter, Bamse-løypa på 1 km, Elg-løypa på 2,5 km eller den lange Elg-løypa på 3,5 km. Skiltene vil primært stå oppe i vinterferien; fra 19. – 28. februar, med unntak av på Ringkollen hvor skiltene vil stå til 11. mars.
Se hvor vi har skiltet løyper nederst i saken.

Kjøp startnummer og premiesekk her

IMG_4189.jpgNå har vi begynt å sette opp skilt som dette slik at du enklere kan arrangere ditt barneskirenn. Her fra Solli i Vestmarka. Foto: Simon Johansson

Lag skirenn i hagen

Det viktigste denne dagen er ikke hvor langt barna går på ski, men at barna får ha det gøy med ski på bena. Har du snø i hagen hjemme, eller på hytta på fjellet kan du også arrangere rennet der. Finn på noen morsomme leker, sett på musikk eller lag et lite hopp. Enten om du er ute i Marka eller i hagen er det alltid populært med bål og pølsegrilling. 

Her er tips til en morsomme leker 

Lag riktig stemning med enkle grep

En gammel duk eller et laken fungerer godt som start- og målseil. I forkant av arrangementet kan barna få være kreative med former og farger og dekorere seilene akkurat slik de vil. 

Pynt ellers opp langs løypa med flagg og granbar. Det viktigste og mest stemningsskapende er likevel heierop og jubel fra de andre barna og voksne. Kanskje kan dere lage deres eget heiarop? 

Ta i bruk terrenget og de naturlige elementene. Dersom dere ønsker å pynte opp litt ekstra er det supert å bruke brusflasker med vann og maling. Stikk et lite hull i korken, og vipps kan du tegne både retningspiler, start og mållinje i snøen. Man kan også bruke saft.

Her tips til hvordan du kan lage din egen skileik

Skiltede løyper til Barnas Holmenkolldager:

Krokskogen:

Ringkollen

Nå har vi merket Ekornløypa for de minste på Ringkollen skistadion, Harepusløypa på ca 1 km også på skistadion, og Elgløypa på ca 5 km for de som vil gå lenger. Elgløypa starter ved maskinstallen i enden av parkeringsplassen, går inn i lysløypa, til Femputten og tilbake (rundløype). Merkingen står ute frem til og med 11. mars.

Skansebakken mot Storebekkhytta

Parkering på Skansebakken utfartsparkering eller jordet på Sandbråten gård (Sørkedalsveien 1159). Løypa starter ved enden av utfartsparkeringen.

Skansebakken - Storebekkhytta.jpeg

Sollihøgda mot Sørsetra

Her parkerer man på Høymyr parkering på Toresplassveien (samme sted som skiskolen). Når dere står på parkeringen på Høymyr vil dere ha skiskolen på venstre hånd og skiløypa går ut på høyre hånd.

Barnas Holmenkolldag-skiltene er satt opp langs løypa mot Toresplassen så pass på å ta løypa til venstre i første løypekryss.

Sollihøgda.jpeg

By i Lommedalen mot Tverrelva

Parkering langs veien ved endestasjon for Lommedalsbussen rutenr . 210 (Byveien 17). Følg brøytet vei et lite stykke til der løypa starter på jordet nord for gården «By». Følg løypa i retning Greinehytta.

By i Lommedalen.jpeg

Bærumsmarka:

Fossum/

Her parkerer man enten i forkant av klubbhuset eller på jordet nedenfor fotballbanen. Løypa går ut rett på oversiden av klubbhuset.

Her har vi valgt å sette skiltene i en runde i lysløypa. Bruk Imarka-appen underveis om dere er i tvil. Da ser dere hvor dere befinner dere i løypenettet.

Unknown.jpeg

Vestmarka:

Solli i Asker mot Mikkelsbonn

Parkering på Solli i Asker er i enden av Solliveien. Parkeringsplassen har ikke noe veinummer, men hvis dere vil bruke gps så legg inn Solliveien 154 som er siste hus på venstre hånd ca 200 meter før parkeringsplassen.

Løypa starter i enden av parkeringsplassen og går over Myggheim og ned til Sandungen. Retur samme vei. Her er strekningen merket i kartet fra parkeringen og frem til Sandungen.

Fra Solli, Asker.jpeg

Kjekstadmarka:

Gjellebekk mot ROS-hytta

Løypa starter ved utfartsparkeringen på Gjellebekkindustriområde (tvers over veien for Liertoppen kjøpesenter/Bauhaus).

Parkeringsplassen ligger innenfor siste industribygg i Gjellebekkstubben 21. Følg løypa i retning ROS-hytta og dere vil se Barnas Holmenkolldag skiltene langs traseen.

Gjellebekk-ROS-hytta.jpeg

 

Nordmarka:

Sørli, Nittedal

Løypa til Barnas Holmenkolldag i Nittedal går ut fra Sørli der klubbhuset og skistadion til Nittedal IL ligger. Parkering må skje på Sørliveien parkering ca 300 meter unna klubbhuset.

Bruker du GPS for å finne frem så legg inn Sørliveien 40 (som er første hus etter parkeringen) og se etter parkeringen på venstre side av veien, ca 50 meter før adressen. Klubbhuset og skistadion ligger i Sørliveien 62. Gå sydover ut fra stadion i retning Sørskogen.

sørli.jpeg

Andre fine steder å starte turen: 

Nordmarka:

Frognerseteren mot Ullevålseter og Tryvann.
Sognsvann mot Ullevålseter.
Låkeberget mot Hammeren.

Lillomarka:

Solemskogen mot Evensetermyra.
Badedammen mot Krutthuset.

Østmarka:

Skullerudstua mot Fjellstadbakken.

LYKKE TIL MED GJENNOMFØRINGEN AV DIN BARNAS HOLMENKOLLDAG! 

_KIF3824.jpg

 

Samarbeidspartnere