Bli med på kjentmann-lansering!

6. september slipper vi den nye kjentmannshåndboken ved Lommedalsbanen i Bærum.
damplokomotiv

– Kjentmannshåndboken er en populær turvenn for mange og vi er glade for å kunne tilby en ny runde med 50 spennende poster, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff, som er ansvarlig for håndboken.

Kjentmannshåndboken skal gi inspirasjon til nye turer i Marka hele året. Den tar deg til spennende steder som gruver, vassdrag, tunneler, dammer, ruiner og utsiktspunkter.

Postjakten i kjentmannshåndboken minner om orientering, men hver post er detaljert beskrevet med historikk, beliggenhet, utsikt og spesielle naturfenomener. Postene er presentert med tekst, bilder, kart, kartreferanse og gps-verdi, og postjakten blir lærerik på flere måter.

Postene i boken vil stå ute i tre år.

kjentmann forside2020-23.jpg

Åpningsarrangement

Lanseringen blir ved Gundershogget stasjon, som er start og hovedstasjon på Lommedalsbanen.

På bakgrunn av gjeldende smittevernregler, vil vi i første omgang åpne for påmelding for 200 personer. Du må melde deg på for å kunne delta. Bruk påmeldingsskjemaet nederst på siden.

Lommedalsbanen er i trafikk denne dagen fra 11 til 15. Billetter og salg av forfriskninger og suvenirer er i regi av banen. Selve arrangementet er gratis å delta på.

• 10.00: Salg av ny kjentmannshåndbok begynner.
  • 11.30: Kort foredrag om Lommedalsbanen
  • 12.00: Avdukingen av kjentmannsposten.

Pris kjentmannshåndbok

• Medlemmer i Skiforeningen: 250 kroner.
  • Ordinær: 400 kroner.

Betaling skjer med Vipps eller eventuelt kort. Vi tar ikke kontanter.

Håndboken blir tilgjengelig i Skiforeningens nettbutikk og i Skiforeningens hus etter lanseringen.

Adkomst

Det er parkeringsplass ved Lommedalsbanen, men plassen er kanskje ikke stor nok for alle denne dagen. Derfor bør de fleste parkere på Tobonn og gå merket sti gjennom skogen til Lommedalsbanen. Det tar 15-20 minutter.

Kommer vi med buss går vi av ved Bykrysset, der det også er stor parkeringsplass.

Om Lommedalsbanen

Lommedalsbanen finner vi innerst i Tolverudveien, som er en stikkvei fra Kampeveien i Lommedalen.

Det er en museumsjernbane som viser ulike typer jernbanemateriell til anleggsdrift, gruvedrift, sagbruk, teglverk, torvmyrer og annen industri, med sporvidde 600 mm, i tillegg til tegnet, trykket og fotografisk dokumentasjon. Også Forsvaret hadde stasjonære anlegg med jernbanespor med samme sporvidde.

Hovedattraksjonen på Lommedalsbanen er «BJØRKAASEN», et ekte damplokomotiv. Det er Norges minste damplokomotiv, bygget i Tyskland i 1904.

Det kjøres tog på annonserte dager, både med damp- og diesellokomotiver. Vanlig åpningsdager er søndager i juni, samt medio august til ultimo september.

Særlig populær er «Togtur til julenissehuset» - andre helg i advent.