La Holmenkollmarsjen motivere deg!

Mange av oss trenger en ekstra dytt for å komme oss ut på trening. En konkurranse som Holmenkollmarsjen kan være et mål som gir deg lyst til å trene.

Foto: Magnus Nyløkken. Tekst: Ole Kristian Sørland

Fordelen med å ha en trener og en fast treningstid, er at man slipper å planlegge annet enn hva man skal ha på seg. For oss som ikke har noen fast treningstid, eller trener, er det lett å finne gode grunner til at man ikke rekker å trene. Men får man med en venn eller venninne på turen, blir forpliktelsene større. Treningsavtaler gjør dørstokkmila kortere og man får også et sosialt aspekt inn i treningen. Skiforeningen tilbyr i høst gratis ukentlig kondisjonstrening fra Fossum, Holmenkollen, Sognsvann, Tøyenparken, Lillomarka Arena og Skullerud. Alt du trenger for å delta er et par gode joggesko og godt humør. 

LES MER: Meld deg på Holmenkollmarsjen her.

Delmål og mestring

På veien mot en konkurranse er det også lurt å sette seg delmål. Delmål kan bestå i tid på en testrunde, eller at man skal mestre nye ting som for eksempel rulleski.

Vi liker å oppleve mestring. Mestring kommer stort sett som et resultat av at man har øvd. Så er det viktig å være realistisk med hensyn til de målene man setter seg. 

Kroppen er et fantastisk instrument. Den svarer med økt prestasjon med det du øver på, men det finnes ingen snarveier. Kontinuitet og arbeid over tid er det som gir fremgang. De fleste vil merke stor fremgang i løpet av seks-åtte uker med jevn trening.

 På høsten bør treningen være variert. Koordinasjon, balanse, styrke og utholdenhet er egenskapene som gir økt prestasjon og mestring i skiløypa. Det er derfor viktig å tenke på at disse elementene er med deg inn i planlegging av din trening. 

La bilen stå

Generelt er all fysisk aktivitet positiv og gir fremgang. Vær bevisst på når du kan sykle eller gå i stedet for å bruke bil. Utover å bruke kroppen daglig bør du sette av to til tre ganger i uken til trening. Her er noen forslag til økter for deg som ønsker å komme i gang.

LES MER: Les alt om Holmenkollmarsjen her.

Økt 1:

Løp/aktiv gange med staver. Stavene bør være ca 35 cm lavere enn din kroppslengde. Bruk stavene aktivt i motbakker. Det er fint å velge en kupert løype hvor pulsen øker i bakkene.

Varighet: 30-60 minutter.

Økt 2:

Få med deg en økt "Trening uten tak" sammen med Skiforeningen. Hver tirsdag på Sognsvann og torsdag på Fossum klokken 19:30 helt frem til jul. Det er bare å møte opp!

Økt 3: 

Det er viktig å ha en økt som er rolig og av lengre varighet. Det kan være på sykkel eller løp/gange. Det klassiske tipset er at intensiteten ikke skal være høyere enn at du kan prate uanstrengt. 

LES MER: Meld deg på Holmenkollmarsjen her.

Varighet: 1-3 timer

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i Snø & Ski nr. 3 september 2017. 

Samarbeidspartnere