Kikutstua midlertidig stengt

Kikutstua må dessverre holde stengt til og med tirsdag 23. februar. Det har vært veldig mange skiløpere innom stua de siste ukene, og det er behov for enda bedre rutiner for smittevern.

Kikustua ble stengt etter et tilsyn fra Næringsetaten i Oslo kommune tirsdag. Avvikene går på at noen av gjestene ikke hadde på munnbind inne i kafeen, og at de ikke klarte å holde god nok avstand. Bestyrerne fikk også tilbakemelding om at kontaktflater ikke ble rengjort ofte nok.

Kikutstua har satt i verk tiltak for å stramme inn rutinene ytterligere. Det handler blant annet om å ha enda flere ansatte på jobb, som kan passe på at gjestene holder avstand i køen og inne i spiseområdene. Fra før er det satt opp store informasjonsplakater, merket stoler og bord som ikke skal brukes, satt frem håndsprit for alle gjester, innført faste rutiner for hyppig vask av kontaktflater. Skiløpere som har glemt munnbind kan få kjøpt dette.

– Vi samlet bestyrerne før jul for å koordinere smitteverntiltak på stuene våre. Enda flere mennesker har søkt ut i Marka nå i koronatiden, og det har vært enormt mange besøkende på Kikutstua etter nyttår. Det er naturligvis ingen unnskyldning. Vi er i tett dialog med bestyrerparet på Kikutstua om oppfølging av avvikene som ligger i rapporten. Markastuene skal være trygge og gode å komme til, sier markasjef i Skiforeningen, Espen Jonhaugen. 

 – Samtidig er det viktig å minne skiløperne på at de må være flinke til å overholde smittevernreglene når de skal inn på stuene, sier han. 

Samarbeidspartnere