Nominert til ildsjel-pris

Skiforeningens Kåre Haug er nominert til Friluftslivets ildsjel-pris.

Kandidatene til å vinne årets ildsjelpris er Kåre Haug fra Skiforeningen, Evenes Turlag og Brith Sørensen fra Torsken Turgruppe, skriver Norsk Friluftsliv.

- For oss er det veldig viktig å ha ildsjeler som gløder for friluftslivet. Denne prisen er vår måte å gi en takk til ildsjelene, og viser hvor viktig deres bidrag er, både for friluftslivets egenverdi, men også for folkehelsen, sier juryleder Dag Kaas.

Friluftslivets ildsjelpris ble etablert i 2013, for å gi heder til lokale hverdagsheltene som gjør en viktig innsats for friluftslivet.

Kjentmann siden 1990

Kåre Haug (76) fra Rykkinn har vært frivillig i en rekke roller i Skiforeningen, blant annet i Holmenkollen og Markatjenesten. Mange kjenner ham best som primus motor for Kjentmannsmerket, og det har han vært siden 1990.

Vinneren kåres og annonseres under Friluftslivets uke i september, og prisen deles ut under festivalen Friluftsliv for alle på Stenberg på Toten 3. september.

Kjentmannshåndboken 2016.