Hund i Marka

Det å ha med seg en firbeint turkompis i Marka er veldig flott, og med enkle huskeregler så blir turen fin for både tobeinte og firbeinte. 

Det er båndtvang for hund i tiden 1. april til 20. august. Kommunen kan pålegge båndtvang også utenom disse tidene dersom ekstraordinære forhold gjør det nødvendig for å beskytte viltet.Ellers i året gjelder bestemmelsen om plikt til å ha kontroll med hunden, enten ved bånd eller på annen måte.

Når du har med hunden på skitur, pass da spesielt godt på når andre skiløpere kommer utfor. Her er et tips å trene litt enkel lydighet med hunden gjennom året som da lett kan overføres til når man ferdes i Marka, feks dette med å kunne gå til høyre og kanskje bak deg når du går i motbakke og kan møte løpere eller syklister som kan komme fort på.

Velger du å gå med hunden i bånd så pass på at linen er kort slik at hunden ikke har mulighet til å sperre hele løypa på tvers. Og for alles trivsel oppfordrer vi alle til å få hundemøkka ut av løypa, enten med å bruke pose eller med å få den over brøytekanten slik at vi ikke freser den ned og utover sporet neste gang vi kommer med løypemaskinen.

Når det gjelder hundespann så ser vi at desverre så blir sporene helt borte etter at et spann har passert slik at vi ser helst at man trener med hundespann på andre egna traseer.

Et tips til de som ikke har hund men møter hunder i Makra på sine turer er å gi deg til kjenne, ser du en hund som kanskje er litt uoppmerksom og står i løypa så si feks "hei hei", da ser hunden forhåpentlig vis deg og vil flytte seg.

Det er plass til alle i Marka, og vi oppfordrer alle, både to og firbeinte til å ta ansvar og hensyn. Da får alle en fin opplevelse og vi kan nyte Marka og naturen til det fulle!

Samarbeidspartnere