Holmenkollmedaljen til Noriaki Kasai

Den japanske hopplegenden tildeles Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett – Holmenkollmedaljen.

Den tradisjonsrike utmerkelsen har vært delt ut siden 1895. Holmenkollmedaljen kan tildeles skiløpere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener. Det tas i første rekke hensyn til resultater i Holmenkollen. I tillegg kreves at løperen gjennom flere år har oppnådd topp resultater internasjonalt.

Medaljen deles ut av styret i Foreningen til Ski-idrettens Fremme (Skiforeningen) i forbindelse med Holmenkollen Skifestival 4. – 7. februar.

LES MER: Bli med på verdens beste skifest!

– Vi er stolte av å kunne gi medaljen til en så verdig mottaker. Kasai er en veteran, en Norgesvenn og en virkelig fantastisk utøver gjennom mange år, sier styreleder i Skiforeningen, Jon Hindar.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

- Jeg er veldig takknemlig for denne medaljen, og det er en ære å motta den i byen jeg har et så godt forhold til: Oslo. Jeg kommer hit hvert år for å prøve å vinne, og det skal jeg prøve igjen denne helgen. Jeg vil fortsette å hoppe også i fremtiden, sa Noriaki Kasai. 

Noriaki Kasai har hatt en lang og imponerende karriere, og han er den som har flest deltakelser i verdenscupen i hopp – 490 – fra 1988 til 2016. Han har deltatt i 12 ski-VM og 7 OL. Han vant i Holmenkollen i 1999, og kom på andreplass i 2015.

I 2014 ble han den eldste skihopperen som noen gang har tatt medalje i OL. Han er også den eldste som har vunnet et verdenscuprenn i hopp, som 42-åring i Finland. Senest søndag 31. januar ble han nummer tre i Sapporo.  

I den innstillende komiteen for tildelingen sitter:

Jon Hindar, Skiforeningen (leder)
Audun Grønvold, Norges Skiforbund
Eva Tine Riis-Johannessen, Norges Skiforbund
Rakel Rauntun, Norges Skiskytterforbund
Erlend Slokvik, Norges Skiskytterforbund
Rolf Bårdstu, Skiforeningen (sekretær)

Samarbeidspartnere