Holmenkollmedaljen 2018

Holmenkollmedaljen tildeles prinsesse Astrid fru Ferner og Charlotte Kalla.

Holmenkollmedaljen ble delt ut i forbindelse med verdenscupen i Holmenkollen søndag. Prinsesse Astrid var til stede på kongetribunen og heiet Charlotte Kalla i mål på tremila.

Holmenkollmedaljen er den høyeste utmerkelse innen skiidrett og ble delt ut første gang i 1895. Den tildeles utøvere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener.

Charlotte Kalla får medaljen for sine svært gode resultater på internasjonalt toppnivå over mange år, ikke minst fra OL i år, der hun tok med seg ett gull og tre sølv hjem. 

– Kalla er en viktig representant for skiidretten og et forbilde for unge utøvere, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

– En viktig representant

Holmenkollmedaljen deles også unntaksvis ut til personer som på andre måter har vært viktige representanter for  skiidrettens fremme.

– På særdeles trofast og imponerende vis har prinsesse Astrid fru Ferner representert kongefamilien i Holmenkollen i en årrekke. Prinsessens engasjement viser med tydelighet at vår nasjonalidrett knytter hele folket sammen, og dette ønsker Skiforeningen å synliggjøre gjennom å gi henne Holmenkollmedaljen, sier Eide.

Holmenkollemdaljen til Manninen

Søndag fikk også den finske kombinertløperen Hannu Kalevi Manninen Holmenkollmedaljen. 

Manninen debuterte internasjonalt under OL i 1994 på Lillehammer, som Finlands yngste deltaker i et vinter-OL noensinne. 

Manninen vant verdenscupen sammenlagt fire ganger. Blant 48 enkeltseire i verdenscupen er tre fra Holmenkollen. Han tok gull på sprintøvelsen i VM i 2007.

Manninen ble tildelt medaljen i 2013. 

– Jeg er glad for at vi fant en fin anlendning til å overrekke den, sier Eide.

Hannu Manninen sammen med assisterende generalsekretær i Skiforeningen, Steinar Eidaker. 

Samarbeidspartnere