Takk for turen!

Holmenkollmarsjen gikk av stabelen for 44. gang lørdag. Over 2 000 løpere stilte til start i Sørkedalen. Her er resultatene.

Foto: Magnus Nyløkken.

Resultater 

– Vi er stolte av at vi klarte å gjennomføre dette tradisjonsrike rennet til tross for en ustabil vinter, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

Eide gikk selv 47-kilometeren og kunne fortelle om fine forhold og en flott tur gjennom Marka.

Glade vinnere

Vinnerne av Marsjens lengste distanse på 47 kilometer var Ingeborg Dahl fra Ringkollen skiklubb og Even Brøndbo Dahl fra Friidrettsklubben Orion.

Brøndbo Dahl går på Norges idrettshøgskole og er egentlig friidrettsløper. Har var veldig glad for seieren.

- Nå er jeg sliten! Det var varierende forhold gjennom i løypa, og jeg er veldig fornøyd, sa han etter målgang.

Brøndbo Dahl gikk Holmenkollmarsjen for tredje gang.

- Jeg liker Holmenkollmarsjen veldig godt fordi løypa er så kupert. Det passer meg godt, sier han.

    

(Ingeborg Dahl og Even Brøndbo Dahl. Foto: Magnus Nyløkken)

Holmenkollmarsjen 2017 er historie. Det har vært en krevende vinter hvor vi som arrangører er blitt satt på prøve. Med flytting av renndato og alternativ trasè var det mye ny informasjon som skulle ut til dere deltakere. Ut i fra deltakerundersøkelsen virker det som dere stort sett er tilfreds med Holmenkollmarsjen anno 2017, sier prosjektleder Ole Kristian Sørland. 

Løype
På renndagen startet vi med noen cm nysnø i sporene fra start til Kobberhaugen. Ved kjøring av løyper ble det gjort en vurdering basert på værmeldingen for de kommende timene. I ettertid ser vi at det kom mer snø i området rundt Sørkedalen enn det som var spådd. Nedbøren varierte fra 1 cm til ca 3 cm og var veldig lokal. For 2018 vil vi sørge for å ha en forpatrulje tilgjengelig dersom det har falt snø etter løypekjøring. Kjøring for tett på start vil i de fleste tilfeller føre til løse spor.

Premiering
På begge distanser er det 10% premiering basert på antall påmeldte. Uavhentede premier kan hentes hos Skiforeningen i Kongeveien 5 på hverdager mellom kl 0800-1600.

Gikk Marsjen for 44. gang

Ingrid Damgaard fra IL Ivrig var raskeste dame på 25-kilometeren, mens Pål Golberg fra Gol IL vant herreklassen.

Golberg brukte Marsjen som oppkjøring til world cup-en i sprint i Drammen førstkommende onsdag. 

For Georg Enderlé handlet det om ikke å bryte rekken av deltakelser i Holmenkollmarsjen. Han har vært med hvert år siden det første rennet i 1974.

- Dette skal jeg gå uansett! Nå er jeg pensjonist og får gått mye på ski, sa Enderlé, da vi traff ham før start på 25-kilometeren ved Elveli.

Flere resultater

Måtte legge om traseen

Holmenkollmarsjen måtte flyttes fra 12. februar til 4. mars, og traseen måtte legges om. Den lengste sløyfen ble lagt om, og forkortet fra 54 til 47 km.

– Det har vært gode forhold på skogsbilveiene i hele vinter, det er terrengløypene som har skapt utfordringer for oss, sier arrangementssjef i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Få dager før Holmenkollmarsjen pøste regnet ned. Løypemannskapene måtte drenere flere steder, og har jobbet døgnet rundt for å sikre gode forhold.

– Heldigvis frøs det på, og lørdag var forholdene gode, sier Sørland, som selv testet løypen flere ganger i uken før Marsjen.

Samarbeidspartnere