Brovoll skistue.

Holmenkollmarsjen til Romeriksåsene

Det blir turrenn i Marka også i år, og Skiforeningen lover en minnerik skitur.

Publisert 10.02.2020

Tross en snøfattig og utfordrende vinter arrangeres Holmenkollmarsjen lørdag 29. februar i Marka. Rennet flyttes til Romeriksåsene med start og målgang på Brovoll.

– Vi er veldig stolte over at vi arrangerer et turrenn i Marka i en så utfordrende vinter, sier generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

Skiforeningen har sett på ulike alternativer til årets renn.

– Det har aldri vært et alternativ å avlyse rennet, men vi har gjort grundige vurderinger på hvor rennet skal gå, sier Eide.

Brovoll 6.2.JPGDet er flotte forhold på Brovoll og milevis med preparerte løyper. Her 6. februar i år. Foto: Jarle Jensen

Ny trasé

Den nye løypa på Brovoll blir 43 kilometer, og Halvmarsjen blir 26,5 kilometer.

– Vi er veldig fornøyde med årets trasé. Det er en morsom løype som er både vakker og utfordrende, sier prosjektleder for Holmenkollmarsjen, Lars Amund Toftegaard

Her ser du løypekart og løypeprofil

Det er drøye 800 høydemeter som skal bestiges. Løypa har flotte stakepartier, og lange slake motbakker som er perfekte til diagonal teknikk. Det er en rundløype for både den lange og den korte distansen. 

Meld deg på Holmenkollmarsjen

Skiføre siden november

Allerede 15. november kunne løypebas på Brovoll, Jarle Jensen, tilby fem mil med preparerte skiløyper. Og siden det har det vært glimrende forhold på Brovoll.

Nå er det mellom 25 og 60 centimeter snø i terrenget, og helgens uvær har ikke ødelagt forholdene.

– På Snellingsvannet i dag ligger det 10 centimeter med nysnø. Det er flotte forhold her nå, og man kan nesten ikke tro at det er sant, sier Jarle Jensen.

Han var selv ute og testet skiløypene mandag.

Bli medlem i Skiforeningen

Alle som melder seg på Holmenkollmarsjen får et medlemskap i Skiforeningen til september 2020.

Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Medlemskapet gir deg også en rekke andre fordeler - som medlemsmagasinet Marka, oppdatert føremelding hver dag og egne priser på Skiforeningens hytter, skibussen og langrennskurs. Du får også gratis inngang på skimuseet i Holmenkollen. 

For å få medlemskap i Skiforeningen velger du ved påmelding til Holmenkollmarsjen følgende svaralernativ - Jeg er ikke medlem i Skiforeningen, og ønsker å få et medlemskap ut sesongen 2020. 

Ikke nok snø i originaltraseen

Det har vært et ønske om å gjennomføre rennet i originaltraseen med start i Sørkedalen og målgang i Holmenkollen.

– Det var det ikke nok snø til, dessverre, og da er vi veldig glade for å ha Brovoll som alternativ, sier Toftegaard.

Transport

Det vil bli parkeringsmuligheter på Brovoll og på Grua, men det vil være begrenset med parkeringsplasser.

– Vi oppfordrer alle deltakere til å kjøre kollektivt. Vi er i dialog med Vy og Unibuss om smidig kollektivstransport til rennet, sier Toftegaard.

Han forteller at Skiforeningen vil komme med mer detaljert informasjon om logistikk og transport med en gang det er på plass.

Råsjøen 7.2.JPGDen nye traseen vil gå forbi Råsjøen. Her er et stemningsbilde derfra 7. februar. Foto: Jarle Jensen

Samarbeidspartnere